Vizită la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”: ora de sport cu baschetbaliştii de la CSM Petrolul Ploieşti!

Vizită la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”: ora de sport cu baschetbaliştii de la CSM Petrolul Ploieşti!

Elevii claselor a 8-a E şi a 12-a N2 din cadrul Colegiului Naţional „Mihai Viteazul” au avut parte, astăzi, de o oră de sport ceva mai specială, în cadrul căreia au primit vizita echipei de baschet seniori CSM Petrolul Ploieşti.

Întâmpinaţi de directorul instituţiei, profesorul Gabriel Ţaga, şi având în profesorul de sport Nicolae Băcan o gazdă extrem de primitoare, sportivii clubului nostru au trăit, la rândul lor, o experienţă interesantă, cei mai mulţi dintre jucători – exceptându-i pe „mezinii” Robert Pătraru, Codruţ Dinu şi George Angelian, care sunt chiar elevi ai Colegiului „Mihai Viteazul” – retrăind bucuria unei ore de sport din anii liceului.

Elevii au participat la o oră de sport în toată regula, cu o „încălzire” condusă de… colegul lor, Codruţ Dinu, urmată de câteva exerciţii specifice antrenamentului de baschet şi, bineînţeles, de meciuri în care s-au amestecat cu sportivii şi au încercat să se remarce sub panouri. La final, „căpitanul” echipei, Vlad Negoiţescu, le-a vorbit tinerilor despre importanţa practicării sportului în paralel cu atenţia acordată procesului de învăţământ şi educaţie, acţiunea încheindu-se cu o „sesiune” de selfie-uri, capitol la care americanul Earl Watson a fost cel mai solicitat.

Ionuţ Ivan (coordonator al secţiei de baschet CSM Petrolul Ploieşti): „A fost o acţiune prin care noi, echipa de baschet CSM Petrolul Ploieşti,  am încercat să dăm ceva înapoi către comunitatea ploieşteană, în ideea de a încerca să avem un dialog cu elevii acestui colegiu legat de ceea ce înseamnă sport, şi nu mă refer numai la sportul de performanţă, ci şi la cel de masă. Le-am vorbit despre ce înseamnă prevenţia vizavi de consumul de alcool, de fumat, chiar şi despre droguri, pentru că sunt realităţi ale zilelor noastre, şi încercăm să facem ce putem pentru ca aceşti copii să nu apuce pe drumuri greşite”.

Nicolae Băcan (profesor sport Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”): „Este o acţiune binevenită, mai ales că vine într-o perioadă în care echipele de baschet ale colegiului sunt calificate la faza zonală a campionatului. Totodată, este o acţiune prin care vrem să îndemnăm copiii să facă sport şi ar trebui să se desfăşoare mai des, mai ales după o perioadă de pandemie în care copiii au lenevit, au intrat foarte greu în ritm şi au devenit puţin irascibili. Noi, ca şi colegiu, avem o tradiţie în baschet, începând cu anul 1995, când am avut prima calificare din faza zonală. Apoi, în 2000, am fost vicecampioni naţionali la fete, la Târgu Mureş, performanţele culminând în 20212 şi 2013 când am fost campioni naţionali, având, totodată, de atunci, şapte ani consecutivi de prezenţă la Turneele Finale”.

Vlad Negoiţescu („căpitanul” echipei CSM Petrolul Ploieşti): „Am avut parte şi eu când eram mic de acţiuni similare şi îmi aduc aminte cum mă uitam şi eu atunci la idolii mei, gen Cătălin Burlacu, alături de care aveam să ajung să joc baschet, sau la cei din fotbal, pentru că am cochetat şi cu acest sport la început, gen Hagi sau, la nivel local, Florin Pârvu, apoi Costel Ilie sau Claudiu Tudor. Ora de sport a fost mereu o plăcere pentru mine şi cred că în urmă cu 20 de ani era o plăcere pentru toată lumea. Nu chiuleam niciodată de la sport! Sportul este extraordinar, te educă, este foarte bine să-l practicăm şi să-l promovăm, însă educaţia este baza definirii noastre ca oameni. Sportul ajută extraordinar de mult, dar educaţia este cel mai important lucru!”

Galerie foto: