Baschet, Liga Naţională: CSM Petrolul Ploieşti închide sezonul cu o victorie frumoasă, la BC CSU Sibiu!

Baschet, Liga Naţională: CSM Petrolul Ploieşti închide sezonul cu o victorie frumoasă, la BC CSU Sibiu!

Final spectaculos de campionat pentru CSM Petrolul Ploieşti, care a reuşit să câştige, în această seară, cu 93-88 (13-27, 31-20, 22-22, 27-19) pe terenul celor de la BC CSU Sibiu, în ultima etapă a sezonului regulat al Ligii Naţionale de Baschet Masculin! Interesant este că, pentru echipa noastră, sezonul 2021-2022 începea tot pe Cibin, pe final de septembrie, iar atunci pierdeam cu 80-74, în primul tur al Cupei României.

Cu miză mai mare pentru gazde, care preferă, cu siguranţă, locul al 7-lea în play-off pentru a evita în primul tur o confruntare cu U-BT Cluj-Napoca, dar abordată şi de băieţii noştri cu gândul că o victorie le-ar putea oferi o clasare mai bună la finalul sezonului, partida din această seară a fost extrem de spectaculoasă: cu răsturnări de situaţie, cu multe puncte şi câteva performanţe individuale notabile. Dintre acestea din urmă, sar în ochi cifrele lui Bogdan Popa, care a reuşit un „season high” cu 17 puncte marcate şi 100% la aruncările din acţiune: 2/2 la „2 puncte” şi 3/3 la „3 puncte”! Andrej Magdevski a fost principalul nostru marcator, cu 24 de puncte, însă în „double digits” au fost alţi patru jucători folosiţi de Mihai Popa – Hammond (13), Watson (11), Milin (11) şi Jordan (10) – compensând astfel cele două absenţe din lot, Sekulovic şi Negoiţescu, ambii accidentaţi!

Meciul a început bine pentru CSM Petrolul Ploieşti, care a condus cu 12-8 la jumătatea primului sfert, dar au urmat alte cinci minute fără punct şi cu un “run” de 16-0 al gazdelor, întrerupt doar de o „liberă” marcată de Bogdan Popa. Se intra la prima pauză cu tabela indicând un 27-13 pentru Sibiu şi probabil că, ţinând cont şi de miza meciului, puţini mai credeau într-o revenire a băieţilor noştri. Secvenţa secundă a fost, însă, un spectacol ofensiv al CSM-ului, care a înscris 31 de puncte şi a intrat la pauza mare un deficit de o singură posesie, 44-47, anunţând că nu a mers pe Cibin doar în excursie.

Diferenţa s-a menţinut şi după sfertul al treilea, 69-66 pentru gazde, dar lipsa presiunii a acţionat, apoi, în favoarea ploieştenilor, care au întors scorul după 9 puncte consecutive (78-73, de la 73-69 pentru Sibiu) şi, în ciuda tentativelor amfitrionilor de a reveni în meci, au reuşit să păstreze avantajul până la final, în special graţie jocului ofensiv excelent, concretizat în 27 de puncte marcate în ultimele 10 minute!

Pentru CSM Petrolul Ploieşti, au jucat în această seară: Magdevski (24 puncte, 2×3), B. Popa (17, 3×3), Hammond (13), Watson (11), Milin (11), Jordan (10), Popa Calotă (5, 1×3), Chiţu (2) şi O. Iancu.

În urma victoriei din această seară, echipa noastră încheie în proporţie de 95% ediţia de campionat 2021-2022 a Ligii Naţionale pe locul al 9-lea, doar o victorie surprinzătoare reuşită de Athletic Neptun Constanţa pe terenul campioanei U-BT Cluj-Napoca în meciul programat vineri putând schimba ceva.