Baschet, Liga Naţională: „finala” pentru play-off e mâine seară, în „Olimpia”!

Baschet, Liga Naţională: „finala” pentru play-off e mâine seară, în „Olimpia”!

Cele patru victorii obţinute în ultimele cinci partide susţinute în Liga Naţională au apropiat-o pe CSM Petrolul Ploieşti de play-off-ul campionatului, un obiectiv ce părea greu de realizat, la un moment dat, pentru o nou-promovată! Băieţii luptă pentru a prinde locul al 8-lea, cam singurul care a mai rămas disponibil dacă vom consemna rezultate cât de cât normale în ultimele etape ale sezonului regular (inlusiv restanţele care mai sunt de jucat), iar mâine au un meci ce se poate dovedi decisiv: întâlnesc Dinamo, adversar direct în această bătălie, chiar dacă nici Steaua nu poate fi scoasă definitiv din această ecuaţie, deşi doar matematica le mai oferă şanse „militarilor”!

Drept urmare, mâine seară, începând cu ora 18.00, Sala Olimpia trebuie să rămână acelaşi teren ostil oaspeţilor în 2022, în care CSM Petrolul Ploieşti a obţinut 7 victorii şi a pierdut o singură dată, în faţa Timişoarei. Iar Dinamo, în ciuda schimbărilor majore prin care a trecut în ultima vreme, pe banca tehnică şi la nivelul lotului de jucători, nu poate fi o sperietoare atâta timp cât are doar trei victorii externe în acest sezon, la Galaţi, Târgu Jiu şi Rapid.

Totodată, avem de luat o revanşă după meciul nebun din tur, cel mai lung al Ligii Naţionale de Baschet în acest sezon, pe care Dinamo l-a câştigat după trei reprize de prelungiri: 111-109 (28-15, 12-20, 26-25, 20-26; 9-9, 9-9, 7-5)!

Sperăm să putem aborda întâlnirea cu lotul complet, făcându-se eforturi pentru ca Octavian Popa Calotă şi Cristian Chiţu, care au intrat puţin sau deloc la ultimele partide, să fie apţi până mâine, însă, indiferent de cine va fi pe teren, băieţii sunt decişi să lupte pentru a fi în play-off.

Vă aşteptăm cu jucării de pluş pentru copiii din Ucraina!

Cu prilejul partidei de mâine, la iniţiativa galeriei, am decis să organizăm o acţiune de strângere de jucării de pluş care vor ajunge la copiii ucraineni găzduiţi de judeţul nostru, mai exact de Asociaţia Pro Vita „Sfântul Brâncoveanu”, din comuna Poseşti.

Drept urmare, vă aşteptăm la sală cu „pluşuri” de tot felul care consideraţi că îi vor bucura pe copii, urmând ca, înainte de startul partidei, la semnalul crainicului, să le aruncaţi pe teren, iar noi să le strângem şi să le ducem noilor noştri prieteni ucraineni.

Accesul publicului este liber.