Baschet Liga Naţională: Petrolul bate Steaua şi continuă lupta pentru play-off!

Baschet Liga Naţională: Petrolul bate Steaua şi continuă lupta pentru play-off!

Încă dificile în acest moment, când clasamentul este „alterat” de numeroasele restanţe cauzate de… Covid 19, calculele privind prezenţa în play-off-ul Ligii Naţionale de Baschet Masculin continuă pentru CSM Petrolul Ploieşti după victoria extrem de importantă obţinuă în această seară în faţa uneia dintre contracandidate, CSA Steaua Bucureşti! Băieţii pregătiţi de Mihai Popa s-au impus cu 84-79 (16-23, 22-13, 26-28, 20-15) la capătul unei confruntări crâncene, care a stat în majoritatea timpului sub semnul echilibrului, dovadă şi faptul că schimbările la conducere au fost nu mai puţin de 18. Decisiv avea să fie, până la urmă, un final mai bun de meci al băieţilor noştri, care au reuşit, spre jumătatea ultimului sfert al partidei, să rupă ritmul şi să se desprindă, de la 71-70 (minutul 36), la 80-71 (minutul 37), după cinci puncte „legate” de Magdevski, urmate de un lay-up pe contraatac al lui Hammond şi un coş din „căciulă” reuşit de Watson.

Nu aveam să trăim un final de meci liniştit, pentru că, profitând şi de atacurile noastre lungi, încheiate cu soluţii „de urgenţă”, neinspirate, Steaua avea să vină la 80-77 şi să mute presiunea în tabăra Petrolului. Din fericire, Cvetinovic a ratat două „libere”, apoi Jackson a vrut să fie eroul oaspeţilor şi a ratat o aruncare grăbită de „3 puncte”, iar, sub celălalt panou. Jordan şi-a „luminat” evoluţia ştearsă de până atunci cu un lay-up inspirat, pe final de atac, pentru 82-77 cu 48 de secunde rămase din meci. Vragovic a redus diferenţa de la linia de fault, 82-79, dar verdictul l-a dat Hammond cu un coş de la semidistanţă înscris cu 20 de secunde înainte de final: 84-79!

Pentru CSM Petrolul Ploieşti au jucat în această seară: Hammond (23 puncte, 1×3), Magdevski (18, 2×3), Watson (15), Sekulovic (11, 1×3), Milin (8), Jordan (4), Popa Calotă (3, 1×3), Chiţu (2), B. Popa şi Negoiţescu.

Totodată, nu poate fi trecută cu vederea prezenţa consistentă a unei galerii care a cântat pe toată durata partidei, susţinându-i pe băieţi în special în momentele dificile ale meciului, care nu au fost puţine de-a lungul celor 40 de minute de joc efectiv.

În urma victoriei de astăzi, echipa noastră a ajuns la un bilanţ cu 10 succese şi 11 înfrângeri care o duce pe poziţia a 8-a a clasamentului, la egalitate de puncte cu BC CSU Sibiu. Sâmbătă, de la ora 18.00, CSM Petrolul Ploieşti joacă în deplasare, la SCMU Craiova, după care o aşteaptă o săptămână cu alte două partide extrem de grele, cu CSM CSU Oradea, acasă (miercuri, 23 martie, ora 17.00), şi la CSO Voluntari, sâmbăta sau duminica viitoare.

Mihai Popa: „Vreau să-i felicit pe băieţi pentru această victorie importantă şi să remarc faptul că toată lumea a dat maximum când a intrat pe teren. Am fost un pic mai lucizi pe partea de final a meciului şi aşa am reuşit să câştigăm. Suntem mai aproape de primele opt, dar totuşi departe, pentru că mai sunt multe etape de jucat. Luăm fiecare meci în parte, acum ne aşteaptă o partidă extrem de grea la Craiova, apoi vedem pas cu pas ce putem obţine din fiecare meci.”

Galerie foto: