Baschet, Liga Naţională: Timişoara, prea… Strong în seara aceasta pentru băieţii noştri!

Baschet, Liga Naţională: Timişoara, prea… Strong în seara aceasta pentru băieţii noştri!

„Reduta Olimpia” a cedat, în această seară, pentru prima dată în 2022, CS SCM OHMA Timişoara, formaţie într-o evidentă schimbare de „look” în acest an, reuşind să câştige – să o recunoaştem – destul de clar, cu 93-85 (24-18, 22-20, 21-16, 26-31), partida contând pentru etapa a 21-a a Ligii Naţionale de Baschet Masculin.

Meciul s-a jucat, practic, în prima repriză, una în care echipa noastră s-a confruntat cu două probleme majore: a făcut doar 4 faulturi în 20 de minute, cu menţiunea că cel de-al 4-lea a venit abia în minutul 19, permiţându-le adversarilor să-şi facă schemele fără a le întrerupe vreun moment, dovadă fiind şi procentajul de 58% avut de timişoreni la aruncările de „3 puncte” la intrarea la cabine (7/12); a tras ca la… minibaschet din spatele semicercului, având o singură reuşită din 14 tentative pentru un procentaj de 7%!

La pauză, lucrurile s-au mai reglat, însă Timişoara este o echipă experimentată şi are pe bancă un antrenor pe măsură, Dragan Petricevic fiind greu de „întors” dacă nu cumva reuşeşti o repriză de mare excepţie. Chiar dacă Mihai Popa a încercat diverse variante de echipă, singurul jucător important neutilizat fiind Octavian Popa-Calotă, din cauza unei accidentări, jocul nu ne-a oferit prea multe şanse de a reintra în meci, oaspeţii păstrând permanent o distanţă ce a stat în jurul a 10 puncte. În debutul ultimei secvenţe a fost, chiar, un ecart de 16 puncte, însă finalul a fost ceva mai încins, pentru că Petrolul a venit la 6 puncte când mai erau 30 de secunde de joc şi Timişoara a avut nevoie de toată experienţa jucătorilor săi pentru a nu trăi periculos.

A fost, până la urmă, 85-93 la finalul unei partide în care pentru CSM Petrolul Ploieşti au jucat Hammond (22, 2×3), Jordan (16), Magdevski (12 (2×3), Sekulovic (8), Watson (7), Milin (7, 1×3), Chiţu (5, 1×3), B. Popa (4), Negoiţescu (4), şi G. Angelian, însă MVP-ul a fost americanul oaspeţilor, Darrion Strong, care a adunat 32 de puncte, 4 recuperări şi 7 pase decisive pentru un indice al eficienţei de 31!

Pentru echipa noastră, urmează o serie de trei meciuri în interval de o opt-nouă zile, sâmbătă, de la ora 17.00, fiind programată partida din etapa a 22-a de la Athletic Constanţa, pentru ca, săptămâna viitoare, să vină restanţa din runda a 18-a, cu CSM VSKC Miercurea Ciuc, ce se va juca miercuri, 9 martie, la ora 17.00, în „Olimpia”, şi, probabil duminică (13 martie) sau luni (14 martie), să ne revedem pe teren propriu la jocul cu CSA Steaua Bucureşti, contând pentru etapa a 23-a a Ligii Naţionale.

Galerie foto: