Box: Fabian Stroe şi Darius Popa, medaliaţi cu bronz la Campionatul Naţional de Cadeţi!

Box: Fabian Stroe şi Darius Popa, medaliaţi cu bronz la Campionatul Naţional de Cadeţi!

Sportivii secţiei de box a CSM Ploieşti au participat, în această săptămână, la Campionatul Naţional de Box pentru Cadeţi de la Brăila, reuşind să cucerească două medalii de bronz, prin Fabian Mihai Stroe (42 kg) şi Darius Gabriel Popa (90 kg).

Stroe a pierdut în semifinală în faţa ieşeanului Nicholas Ştefan Boncu, iar Popa a fost învins prin abandon în repriza a doua de bistriţeanul Leon Andrei Majer, adversarii sportivilor noştri devenind, de altfel, şi campioni naţionali ai celor două categorii. Antrenorul coordonator al secţiei de box a CSM Ploieşti, Titi Tudor, şi antrenorul Adrian Pîrlogea au înscris în total în competiţia de la Brăila opt sportivi, ceilalţi şase boxeri – Cătălin Ioan Bănică (40 kg), Andrei Virson (40 kg), David Gabriel Pandele (52 kg), Denis Marian Ştefănescu (54 kg), Liviu Alexandru Marin (75 kg), Vito Anghel Zătreanu (75 kg) – nereuşind să „urce” spre medalii.

„Sunt mulţumit de modul în care au boxat băieţii la acest campionat naţional, mai ales că pentru mulţi dintre ei a fost prima competiţie importantă la care au luat parte. Cei mai mulţi sunt născuţi în 2008 şi sunt în primul an la cadeţi, aşa că mai au timp să se antreneze şi, la anul, să-şi îmbunătăţească performanţele. A contat, din nou, şi faptul că, din cauza problemelor legate de pandemie, nu am putut organiza meciuri de verificare, dar avem răbdare cu copiii şi îi ajutăm să crească şi să lupte pentru medalii când vor ajunge la juniori, tineret şi aşa mai departe. Deocamdată, au văzut ce înseamnă un campionat naţional, unii în premieră, şi e bine că le-am putut oferi această experienţă”, ne-a declarat maestrul Titi Tudor.