Baschet, Liga Naţională: victoria, singura opţiune, mâine, în meciul cu Athletic Constanţa!

Baschet, Liga Naţională: victoria, singura opţiune, mâine, în meciul cu Athletic Constanţa!

După două deplasări consecutive, echipa de baschet seniori a CSM Ploieşti se întoarce, sâmbătă, în Sala Sporturilor Olimpia pentru partida cu Athletic Neptun Constanţa, contând pentru etapa a 7-a a Ligii Naţionale. În mod surprinzător, poate, pentru mulţi, meciul este un derby al părţii superioare a clasamentului, ambele formaţii având, după şase runde, bilanţ de patru victorii şi două înfrângeri, graţie căruia se situează pe poziţiile a 4-a, respectiv a 3-a a ierarhiei la zi!

Programată la ora 18.00, partida se va desfăşura, conform ultimelor reglementări privind evenimentele sportive, fără spectatori, dar va putea fi urmărită „în direct” pe pagina de youtube a Federaţiei Române de Baschet (https://www.youtube.com/c/FRBTV_ROMANIA_BASKETBALL).

Băieţii noştri vin după înfrângerea de la Timişoara, iar antrenorul Mihai Popa spune că „am încercat în această săptămână să construim noul sistem de joc, în condiţiile în care a plecat Vaughn, şi eu zic că ne-am pregătit foarte bine pentru acest meci. Sperăm din tot sufletul să putem face o figură frumoasă şi, în primul rând, să prestăm un baschet de calitate care, evident, ne poate aduce şi victoria. Constanţa este surpriza acestui început de campionat, prestează un joc foarte agresiv şi foarte bun colectiv, este o nucă tare pentru noi, dar vom vedea cum putem să-i contracarăm şi să ne impunem în acest meci”.

Întăriri sub panou: a semnat pivotul muntenegrean Mihailo Sekulovic!

Echipa noastră ar putea reveni, de mâine, la formula cu cinci jucători străini, în contextul în care, astăzi, a sosit în România muntenegreanul Mihailo Sekulovic (206 cm), un jucător cu experienţă, ce poate evolua pe poziţiile 4 şi 5 (power forward/center). În vârstă de 31 de ani (este născut pe 22.07.1991), Mihailo este originar din Podgorica şi vine la Ploieşti după ce a început acest sezon în Serbia, la Mladost Maxbet Zemun (SRB), unde a avut medii de 11.9 puncte, 6.1 recuperări şi 1.5 assist-uri în 26.1 minute jucate pe meci.

De-a lungul carierei, Sekulovic a evoluat în Bosnia, Bulgaria, Franţa, Ungaria, Muntenegru, Polonia, Slovenia şi Serbia, reperele fiind: Mornar Bar (MNE, 2007-2010, 2011-2013), Mogren (MNE, 2010-2011), Zeta (MNE 2013-2014), Kaposvari (HUN, 2014-2015), Sloboda Tuzla (BIH, 2015-2016), Balkan Botevgrad (BGR, 2016-2017), Lille Metropole (FRA, 2017-2018), Teodo Tivat (MNE, 2017-2018), Miasto Szkla Krosno (POL, 2018-2019), Balkan Botevgrad (BGR, 2019-2020), Helios Suns Domzale (SLO, 2020-2021) şi, în acest sezon, Mladost Maxbet Zemun (SRB).

Sosirea pivotului muntenegrean îi oferă mai multe soluţii antrenorului Mihai Popa, cel care, în primele etape, a fost nevoit să improvizeze pe poziţia 5, acolo unde Matija Milin sau Bogdan Popa au fost forţaţi să joace în unele momente ale jocului, pentru a-i oferi minute de odihnă singurului „centru” de meserie din lot, Earl Watson.

Echipa de baschet seniori a clubului se întoarce, mâine, în Sala „Olimpia”, pentru meciul cu Athletic Constanţa, contând pentru etapa a 7-a a Ligii Naţionale. Din păcate, accesul publicului nu este permis, dar partida va putea fi urmărită „în direct” pe pagina de youtube a Federaţiei Române de Baschet.