Hipodromul Ploieşti: iapa Belezza Fox, învingătoare, astăzi, în „Marele Premiu Jockey Club”!

Hipodromul Ploieşti: iapa Belezza Fox, învingătoare, astăzi, în „Marele Premiu Jockey Club”!

Hipodromul Ploieşti a găzduit, în această dimineaţă o reuniune hipică având ca principal eveniment cursa de galop dotată cu „Marele Premiu Jockey Club, oferit cu ocazia centenarului naşterii Majestăţii Sale Regelui Mihai I al României” şi organizată de CSM Ploieşti în parteneriat cu Jockey Club Român.

Programată la ora 11.40, întrecerea vedetă a zilei a închis reuniunea într-un mod spectaculos, iepele Belezza Fox, condusă de bulgarul Radostin Ivanov, şi Storm Athena, jockeu Mircea Chirchiboi, ducând o luptă aprigă până pe ultimii metri, câştig de cauză având, până la urmă, calul condus de jockeul bulgar.

Festivitatea de premiere a cursei organizate cu ocazia centenarului naşterii Majestăţii Sale Regelui Mihai I al României a fost oficiată de Florin Dumitrescu – Asistent medical şef al secţiei Covid din cadrul Spitalul de Boli Infecţioase Ploieşti, care i-a oferit trofeul campionului, de Tudor Roşca, vicepreşedintele Jockey Club Român, care l-a premiat pe ocupantul poziţiei secunde, şi de către viceprimarul Municipiului Ploieşti, Dan Nicodim, împreună cu o tânără pasionată de lumea cailor, Sofia Urs, care l-au premiat pe Ismail Mustafa, jockeul ce a condus calul de pe locul al 3-lea, Eller Brook. Cursa a marcat împlinirea a 100 de ani de la naşterea Majestăţii Sale Regelui Mihai I al României, fostul suveran venind pe lume pe 25 octombrie 1921, la Sinaia.

În cadrul reuniunii de astăzi, au avut loc şi două curse demonstrative de trap, în care s-au impus Incroyable de Bry (driver Marga Niţă) şi Brigitta Gold BD (driver Sorin Mocanu), precum şi două curse de calificare de galop, la care au participat iepele Rayssa şi Megan şi armăsarii Magnum şi Lorenzo.

Partenerii Complexului Hipodrom Ploiesti la evenimentul de astăzi cu fost: Jockey Club Român, Radio Prahova, şi Filarmonica „Paul Constantinescu” Ploieşti.

Galerie foto: