Box: Livia Botică vine cu medalie de bronz de la Campionatul European de Box pentru Tineret!

Box: Livia Botică vine cu medalie de bronz de la Campionatul European de Box pentru Tineret!

Sportiva clubului nostru, Livia Maria Botică, se întoarce cu medalie de bronz de la Campionatul European de Box pentru Tineret de la Budva (Muntenegru), după ce a fost învinsă, astăzi, de rusoaica Maria Proskunova în semifinalele categoriei „81 kg”. Verdictul a venit încă din prima repriză, arbitrul de ring oprind meciul după 72 de secunde, timp în care a numărat-o în două rânduri pe sportiva noastră.

„N-avem voie să ne supărăm când adversarul este mai bun decât noi. Aşa cum am spus, norocul face parte din performanţă şi dacă nimerea pe partea cealaltă a tabloului avea, probabil, medalie de argint acum. Oricum, e bine că este acolo, la un nivel înalt, a luat medalie chiar dacă a trecut la altă categorie de vârstă şi, spre deosebire de adversara ei de astăzi, este în primul an la tineret. Oricum, aşa cum i-am spus şi lui Iulian Dumitrescu după meciul de ieri, pierzi, câştigi, o iei de la capăt, asta este munca în sport, în general şi în box în special. E o muncă dificilă ca sportiv, să fii permanent angrenat într-un program de pregătire, cu antrenamente, meciuri şi stresul de rigoare la competiţii. Eu sunt mândru de ei, de toţi trei care au reprezentat Ploieştiul la o competiţie de asemenea anvergură, un campionat european”, ne-a declarat coordonatorul secţiei de box a clubului, Titi Tudor.

Livia Maria Botică este campioană naţională de tineret, iar anul trecut, în decembrie, a devenit campioană europeană de junioare la categoria „+81” kg.