Echipa de baschet masculin, la al doilea succes stagional, după 85-61 cu Rapid Bucureşti!

Echipa de baschet masculin, la al doilea succes stagional, după 85-61 cu Rapid Bucureşti!

Echipa de baschet seniori a CSM Ploieşti  a bifat, în această seară, cea de-a doua victorie consecutivă a sezonului, reuşind să treacă fără emoţii, scor 85-61 (20-13, 19-15, 27-18, 19-15), de Rapid Bucureşti!

Meciul susţinut în compania formaţiei care câştiga, în vară, turneul de promovare din Sala „Olimpia” s-a disputat, de data aceasta, pe cu totul alte coordonate, superioritatea băieţilor noştri fiind evidentă, aşa cum o arată şi rezultatul final. CSM Ploieşti a condus încă din primele minute, forţând primul time-out al oaspeţilor după doar patru minute, atunci când tabela arăta 7-2 în favoarea noastră. Primul sfert avea să se încheie cu 20-13, însă primele minute ale secvenţei secunde nu au arătat prea bine, iar după un parţial de 0-6, Mihai Popa avea să ceară, şi el, un prim time-out. Uşoara derută a mai continuat până spre jumătatea sfertului, când la 20-22, a ieşit la rampă „căpitanul” Vlad Negoiţescu, care a înscris 10 puncte în mai puţin de trei minute şi, ajutat şi de un „dunk” al lui Watson, a întors tabela la 32-22. Au fost, practic, momentele decisive ale jocului, pentru că Rapidul n-a mai avut forţa să revină şi diferenţa a tot crescut.

A fost 39-28 la pauza mare, iar în repriza secundă s-a dat liber la spectacol, avantajul clar de pe tabelă oferindu-le băieţilor noştri liniştea necesară unor execuţii ofensive precise, dovadă şi procentajul de 50% (10/20) reuşit la aruncările de „3 puncte”.

Cu menţiunea că Vaughn a lipsit din cauza unei accidentări, pentru CSM Ploieşti au jucat în această seară: Watson (18 puncte), Negoiţescu (15, 2×3), Magdevski (13, 1×3), Hammond (13, 3×3), Chiţu (12, 2×3), Milin (7, 1×3), B. Popa (7, 1×3), Popa Calotă, G. Angelian şi C. Dinu.

Cu două victorii în două partide, CSM Ploieşti ocupă locul al 3-lea în clasamentul Ligii Naţionale de Baschet Masculin, iar duminică, de la ora 17.00, joacă în deplasare cu CSM VSKC Miercurea Ciuc.

„Triple-double” pentru Andrej Magdevski

Conducătorul de joc al echipei noastre, Andrej Magdevski, a făcut un meci foarte bun în această seară, reuşind să încheie partida în „triple-double”, cu 13 puncte, 10 recuperări şi 13 pase decisive! Jucătorul macedonean a evoluat aproape 30 de minute şi a avut un indice al eficienţei de 30!

Din punct de vedere statistic, ar mai fi de remarcat diferenţele imense dintre cele două echipe la capitolul „recuperări”, 38-24 în favoarea noastră, şi, mai ales „pase decisive”, CSM Ploieşti având 27, iar Rapid, doar 3!

Codruţ Dinu şi Angelian George, debutanţi la 14 ani!

Meciul din această seară va fi unul de ţinut minte pentru doi dintre juniorii echipei noastre, Codruţ Dinu şi Angelian George având şansa debutului în Liga Naţională de Baschet Masculin la doar 14 ani. Dinu (născut pe 26 februarie 2007) şi George (20 decembrie 2006) au primit câteva minute din partea antrenorului Mihai Popa, primul evoluând atât în finalul primei reprize, cât şi în ultimele minute ale partidei, iar cel de-al doilea doar în ultimele 4 minute ale confruntării. Ambii au făcut-o dezinvolt, Dinu pe poziţia de conducător de joc, iar Angelian ca extremă, Codruţ având şi şansa primelor puncte, dar a ratat o aruncare de la semidistanţă!

Galerie foto: