Cupa Reginei şi Cupa Regelui la oină, găzduite, sâmbătă, de Stadionul „Ilie Oană”!

Cupa Reginei şi Cupa Regelui la oină, găzduite, sâmbătă, de Stadionul „Ilie Oană”!

Mâine după-amiază, Stadionul „Ilie Oană” va găzdui, în premieră, Cupa Reginei şi Cupa Regelui la oină, competiţii organizate de federaţia română de specialitate, în colaborare cu Ministerul Tineretului şi Sportului şi Comitetul Olimpic şi Sportiv Român şi în parteneriat cu Primăria Municipiului Ploieşti şi Consiliul Local Ploieşti, prin CSM Ploieşti.

Cupa Reginei va începe la ora 17.45 şi le va aduce faţă în faţă pe Progresul Băileşti (campioana naţională din 2019) şi Dacia Mioveni (câştigătoarea Cupei României din 2019).

În cadrul Cupei Regelui, care va debuta la ora 18.45, se vor întâlni ACS Frontiera Tomis Constanţa (campioana naţională din 2019) şi CS Biruinţa Gherăeşti (vicecampioana naţională din 2019).

Evenimentul va fi onorat de Familia Regală, care va fi reprezentată la cel mai înalt nivel de Majestatea Sa Regală Margareta, Custodele Coroanei, şi de Alteţa Sa Regală Principele Radu. Prezenţa Familiei Regale la un meci de oină este o premieră pentru sportul nostru naţional şi se produce, iată, pe arena „Ilie Oană”!

Federaţia Română de Oină a primit în anul 2013, în care s-a şi organizat prima ediţie a Cupei Regelui, Înaltul Patronaj al Majestăţii Sale Regele Mihai I. Din anul 2019, Federaţia Română de Oină îşi desfîşoară activitatea sub Înaltul Patronaj al Majestăţii Sale Margareta, Custodele Coroanei. Ceremonia de acordare a acestui înalt patronaj a avut loc la Palatul Elisabeta pe 9 mai 2019, dată la care se împlineau 120 de ani de la primul campionat naţional de oină.

În deschiderea evenimentului, Corul Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploieşti va intona Imnul de stat al României. Apoi, va urma un moment oferit de Federaţia Naţională Columbofilă din România, prin crescătoriile columbofile Ambiţia MMA şi Levin Haus, membre ale Asociaţiei Judeţene Columbofile Prahova.

Intrarea spectatorilor este liberă, cu respectarea măsurilor impuse de combaterea răspândirii Covid-19.