Antonia Radu, 4 medalii obţinute la Campionatele Naţionale de Şah pentru Copii!

Antonia Radu, 4 medalii obţinute la Campionatele Naţionale de Şah pentru Copii!

În perioada 4-12 mai, sportivii secţiei de şah a CSM Ploieşti au participat la Campionatele Naţionale de Şah pentru Copii (8-12 ani) la şah clasic, şah rapid, blitz şi dezlegări, reuşind să obţină patru medalii – una de aur, două de argint şi una de bronz – un loc 4 şi două locuri 5.

Pe podiumul de premiere a urcat Antonia Radu, cea care a reuşit, la categoria de vârstă „10 ani”, să obţină medalia de aur la „dezlegări”, medalia de argint la şah clasic (graţie căreia va merge la Campionatul European de Copii şi Juniori) şi la şah blitz, precum şi medalia de bronz la şah rapid.

În apropierea podiumului a fost şi Cezara Ferar, sportivă care a ocupat locul al 4-lea la „dezlegări” şi locul al 5-lea la şah clasic şi la şah blitz, la categoria „12 ani”.

Alţi zece tineri sportivi pregătiţi de Petre Grigore au luat parte la competiţie, fără a reuşi să ia medalii, mulţi având între 5 şi 7 ani şi aflându-se la debutul într-o competiţie de asemenea anvergură: Eduard Pană, Alexandru Constantinoiu, Matilde Bologna (toţi la „10 ani”), Vladimir Boştină, Leon Ioniţă, Emma Davicenco, Ioana Moş, Diana Florea, Melania Grigore (mezina concursului, 5 ani) şi David Dura (la categoria „8 ani”).

La competiţia organizată de Federaţia Română de Şah în colaborare cu CS Tinerii Maeştri Bucureşti, în incinta Hotelului Rin Grand Hotel, din Bucureşti, au participat aproape 250 de sportivi, de la peste 40 de cluburi din ţară.