Atletul Petre Rezmiveş, locul al 8-lea în finala de la „60 metri” a Campionatului Balcanic de la Istanbul!

Atletul Petre Rezmiveş, locul al 8-lea în finala de la „60 metri” a Campionatului Balcanic de la Istanbul!

Atletul clubului nostru, Petre Rezmiveş, a ocupat locul al 8-lea în finala probei de „60 metri” a Campionatului Balcanic de atletism în sală, competiţie desfăşurată, ieri, la Istanbul. Sportivul pregătit de Augustin Iancu şi Robert Munteanu a fugit bine în „serii”, reuşind să aibă cel de-al cincilea timp al calificărilor, 6.82 secunde, pentru ca, în finală, să nu mai forţeze pe ultimii metri în momentul în care a simţit o uşoară durere la coapsă şi să încheie cursa doar al 8-lea, cu 7.00 secunde.

Altfel, proba a avut un nivel destul de ridicat, în condiţiile în care cel care a câştigat titlul de campion balcanic, turcul Kayhan Ozer, a alergat 6.72 în serii şi 6.69 în finală. Argintul a fost obţinut de Oleksandr Sokolov (Ucraina), cu 6.72 secunde, iar medalia de bronz i-a revenit lui Stanislav Kovalenko (Ucraina), cu 6.75 secunde.

În urmă cu două săptămâni, Petre Rezmiveş devenea campion naţional de seniori cu timpul de 6.77 secunde.

Celălalt reprezentant al României în proba de „60 metri”, Marius Ţone, a fost doar al 11-lea în serii, cu 6.93 secunde.

La cea de-a 26-a ediţie a Campionatului Balcanic de atletism în sală de la Istanbul, România a reușit să cucerească 12 medalii, dintre care 2 de aur, 5 de argint și 5 de bronz. În clasamentul general pe națiuni, România s-a clasat pe poziția a patra, fiind devansată de Turcia (7-4-4), Ucraina (4-6-4) și Bulgaria (3-1-1).

Următoarea competiţie importantă pentru Petre Rezmiveş este Campionatul European de Atletism de la Torun (Polonia), programt să se desfăşoare în perioada 5-7 martie 2021.