Luca Marinescu, primul campion naţional al secţiei de înot a CSM Ploieşti!

Luca Marinescu, primul campion naţional al secţiei de înot a CSM Ploieşti!

Înotătorii de la CSM Ploieşti au participat, în acest weekend, la prima competiţie importantă post-pandemie organizată în România, Campionatul Naţional de Înot rezervat copiilor de 10-11 ani, reuşind să obţină un titlu de campion, unul de vicecampion, două medalii de bronz precum şi multe clasări bune, ce au situat clubul pe locul al doilea în ierarhia generală întocmită la final.

Cea mai bună performanţă i-a aparţinut lui Luca Marinescu, sportiv care a reuşit să devină primul campion national din destul de scurta istorie a secţiei de înot a clubului, el impunându-se în proba de 100 metri liber la categoria „băieţi, 10 ani”, cu un timp excelent, 1:04.52 minute. Un timp sub recordul naţional de la această categorie de vârstă, dar neomologat în condiţiile în care, de ceva vreme, Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern a renunţat la ideea contabilizării celor mai buni timpi naţionali la vârste fragede.

O realizare deosebită a fost şi cea a Brianei Păun, sportivă care a obţinut titlul de vicecampioană naţională în proba de 50 de metri fluture, la categoria „fete, 11 ani”.

Cei doi sportivi au adus şi medaliile de bronz cucerite de CSM Ploieşti în Capitală, Luca Marinescu în proba de 50 metri fluture, iar Briana Păun, în cea de 100 metri liber.

Aşa cum aminteam, la clasarea pe poziţia secundă în ierarhia cluburilor participante (din cele 52 prezente), au contribuit şi performanţele celorlalţi sportivi care au reuşit să se situeze între primii zece în cursele în care au luat startul:

– Luca Marinescu – locul 4 la 50 metri spate;

– Briana Păun – locul 4 la 100 metri bras şi locul 5 la 100 metri spate;

– Mihai Sasha – locul 4 la 50 metri bras şi 100 metri liber, locul 10 la 50 metri fluture;

– Alexandra Constantin – locul 6 la 50 metri fluture şi locul 10 la 50 metri spate;

– Teodora Roman – locul 7 la 50 metri bras;

– Patrick Iacob – locul 9 la 100 metri liber şi la 100 metri bras; locul 10 la 100 metri spate;

– Fabian Păun – locul 10 la 100 metri liber.

Toţi ceilalţi înotători înscrişi în competiţie au avut evoluţii promiţătoare, reuşind să-şi îmbunătăţească timpii anteriori.

La întrecerea desfăşurată în Bazinul Olimpic „Lia Manoliu”, din Bucureşti, Tamara Costache, Ciprian Toma şi Alexandru Ungureanu au deplasat un lot de 21 de sportivi, dintre care zece în vârstă de 10 ani şi 11 în vârstă de 11 ani.

Galerie foto: