Echipa de baschet masculin, victorie clară cu CSU Ploieşti, în play-out-ul Ligii I!

Echipa de baschet masculin, victorie clară cu CSU Ploieşti, în play-out-ul Ligii I!

La nici o săptămână de la partida de campionat, desfăşurată sâmbăta trecută, e drept, cu întârziere faţă de programarea iniţială, echipele de baschet masculin ale CSM Ploieşti şi CSU Ploieşti s-au întâlnit, din nou, în această seară, în Sala Sporturilor Olimpia. A fost primul meci din seria „cel mai bun din trei partide” programată în play-out-ul Ligii I, cele două formaţii întâlnindu-se din postura de ocupante ale poziţiilor 8, respectiv 9, la finalul sezonului regulat. Şi, dacă sâmbătă elevii lui Eugeniu Melnic, Ionuţ Ivan şi Robert Munteanu se impuneau la limită, 67-65, după un coş marcat în ultima secundă de Horia Scărlătescu, de data aceasta, lucrurile au fost clare: CSM Ploieşti a câştigat cu 102-65 (22-17, 28-25, 17-10, 35-13), simbioza dintre generaţia „U16” şi experienţa unor jucători precum Carabulea, Ianuli sau Dumitru garantând un succes la scor în faţa formulei „U18”, în mare măsură, propusă de Sorin Hartman.

Dacă prima repriză a fost ceva mai echilibrată, cele două echipe alternând la conducere bună parte din timp, în schimb, după pauză, având în Carabulea şi Dumitru, în special, două „motoare” care i-au motivat şi pe tinerii Comănescu, Iancu sau Chirilă să joace la cel mai înalt nivel, CSM-ul s-a desprins pas cu pas. „Universitarii” au încercat şi o apărare mai agresivă în ultimul sfert, dar „capcanele” întinse nu s-au soldat cu prea multe mingi câştigate şi, cum jocul ofensiv al CSM-ului a funcţionat perfect (nu mai puţin de 35 de puncte marcate în ultimele 10 minute), diferenţa de la final a fost de 37 de puncte, greu de anticipat mai ales după confruntarea de sâmbătă.

Pentru CSM Ploieşti, au jucat: A. Carabulea (43 puncte, 2×3), C. Dumitru (24, 4×3), Od. Iancu (14), Şt. Ianuli (6), Al. Chirilă (6, 1×3), Comănescu (5, 1×3), D. Constantin (2), Preda (2) şi Teodorescu.

Meciul al doilea al seriei este programat miercuri, 11 martie, de la ora 20.00, tot în Sala „Olimpia”, gazdă urmând să figureze atunci CSU Ploieşti. În caz de egalitate după două confruntări, a treia partidă ar urma să aibă loc vineri, 13 martie.

În cealaltă confruntare din play-out, CSM Târgu-Mureş (locul 7) are 1-0 cu CSO 2 Voluntari (locul 10), după 77-53 în primul meci, desfăşurat ieri.

Galerie foto: