Echipa de handbal masculin, la primul succes în Divizia A!

Echipa de handbal masculin, la primul succes în Divizia A!

Trei dintre echipele de handbal ale CSM Ploieşti au avut programate meciuri oficiale în acest weekend, bilanţul fiind de o victorie şi două înfrângeri.

Seria meciurilor din weekend a fost deschisă, ieri, la prânz, de echipa de junioare 2, care a pierdut la limită, scor 28-27 (12-12), derbiul local cu CSŞ Ploieşti, găzduit de Sala „Olimpia”, dar considerat în deplasare. La fel ca în tur, când CSM se impunea cu 39-38, a fost un meci echilibrat de la un capăt la altul, cele două echipe alternând la conducere până aproape de final. Elevele lui Robert Comendant au condus cu 19-17 la jumătatea reprizei secunde, dar câteva minute de degringoladă le-au propulsat pe gazde în faţă, iar de la 22-20 (minutul 48) adversarele au ştiut să-şi conserve avantajul. A mai fost doar un gol diferenţă cu 4 minute înainte de final, când tabela arăta 26-25, dar CSŞ-ul s-a desprins apoi la 3 lungimi şi ultimele reuşite ale fetelor noastre au făcut doar ca ecartul să fie similar celui din tur: 28-27.

Pe de altă parte, n-ar trebui trecute cu vederea două aspecte: în prima repriză, elevele lui Robert Comendant s-au apărat permanent avansat, respectând regulamentul impus de FRH, lucru care nu prea s-a întâmplat în cazul adversarelor, iar, spre final, la 26-25 (minutul 58), antrenorul CSŞ-ului a pus cartonul de time-out pe masa oficială şi s-a auzit sirena sălii, dar cum, chiar în acel moment, o jucătoare a gazdelor a marcat pentru 27-25, toată lumea „s-a făcut că plouă” şi meciul a curs spre victoria CSŞ-ului. Mici detalii care, uneori, pot face diferenţa.

Pentru CSM Ploieşti, au jucat: A. Floroiu, M. Popescu – D. Grădişteanu (9 goluri), E. Lăcuşteanu (6), M. Radu (3), B. Andronache (3), N. Jianu (3), M. Popescu (2), D. Stanciu (1), I. Manolache şi A. Leescu.

În etapa a 9-a, penultima a acestei faze a campionatului, fetele noastre vor juca, sâmbătă, un nou meci extrem de important pentru accederea în Grupa Valoare, în compania celor de la Activ CSO Plopeni. Cu o victorie, CSM Ploieşti şi-ar asigura clasarea între primele 3 formaţii ale Seriei D şi, implicit, participarea în faza a doua a campionatului alături de cele mai bune echipe din celelalte grupe.

Ziua de duminică a debutat, din păcate, tot cu o înfrângere, junioarele 3 ale clubului – multe dintre ele regăsindu-se şi în lotul junioarelor 2 – nereuşind să treacă peste ziua anterioară şi să câştige dificilul joc cu ocupanta locului al 3-lea în Seria D, CSU Ştiinţa Bucureşti. Au avut meciul în mână pentru că au condus chiar şi la cinci goluri, dar poată că şi oboseala acumulată şi-a pus amprenta asupra evoluţiei lor din partea secundă a confruntării de astăzi, cedată cu 18-21 (10-7).

Elevele lui Robert Comendant au făcut o primă parte bună şi s-au desprins până la 10-5 (minutul 23), dar, după ce au intrat la pauză cu 10-7, s-au trezit cu oaspetele la un singur punct în spate în debutul reprizei secunde. De la 10-9, au avut puterea să se desprindă din nou la 15-12 (minutul 38), dar au urmat 7 minute de secetă ofensivă şi nesiguranţă în apărare, la finalul cărora tabela indica 15-18 (minutul 45). Au venit la un gol cu ceva mai mult de 60 de secunde înainte de final (18-19, minutul 49), dar ultimele două reuşite ale meciului le-au aparţinut bucureştencelor şi punctele au luat drumul Capitalei.

Pentru CSM Ploieşti, au jucat: B. Voicilă, A. Matei, I. Săvulescu – E. Lăcuşteanu (7 goluri), D. Grădişteanu (3), A. Burtea (3), N. Jianu (3), A. Toma (2), T. Stere, M. Popescu, B. Rădulescu, M. Zafiris, R. Gavrilă, A. Grigorescu şi D. Ilie.

În etapa a 18-a, CSM Ploieşti va juca, duminică, la principala contracandidată la primul loc din grupă, CSŞ 6 Bucureşti.

Primul meci oficial de pe teren propriu din 2020 a adus şi prima victorie pentru echipa de handbal masculin ce combate în eşalonul secund. Având în faţă o formaţie de calibrul lor, CSM Bucureşti Div. A, venită la Ploieşti cu mai mulţi juniori, elevii lui Silviu Stănescu şi-au făcut treaba şi au câştigat clar, cu 31-26 (16-10), partida desfăşurată astăzi, începând cu ora 16.00, în Sala „Olimpia”.

Băieţii noştri s-au desprins încă din debut pe tabela de marcaj, la 5-3 (minutul 10), apoi ecartul a crescut constant până la pauză: 7-4, 9-5 şi 16-10 la jumătatea confruntării. Diferenţa a ajuns, chiar, la 23-15 (minutul 40) sau 25-16 (minutul 43), dar uşoara relaxare din final a făcut ca tabela să se fixeze la 31-26.

Antrenorul Silviu Stănescu i-a folosit, astăzi, pe: M. Mihăilescu, M. Oprea, Ad. Tănăsescu – P. Albu (7 goluri), A. Stănescu (6), R. Floarea (5), N. Nicolae (4), G. Paraschiv (4), I. Mereu (3), D. Rudai (2), Al. Pop, R. Iacob şi R. Pantazi.

În runda următoare, CSM Ploieşti va juca, duminică, în deplasare, cu echipa secundă a celor de la AHC Dobrogea Sud Constanţa. Băieţii au meci programat şi la nivelul Juniorilor 1, în Grupa Valoare 2, cu CSŞ Călăraşi, dar, foarte probabil, acesta va fi amânat pentru data de 15 februarie.

Galerie foto Junioare 2, CSŞ Ploieşti – CSM Ploieşti 28-27

Galerie foto Junioare 3, CSM Ploieşti CSU Ştiinţa Bucureşti 18-21