Judoka de la CSM-CFR-CSŞ Ploieşti, un loc 7 la Cupa Europeană de judo pentru juniori – „U21”!

Judoka de la CSM-CFR-CSŞ Ploieşti, un loc 7 la Cupa Europeană de judo pentru juniori – „U21”!

În perioada 9-11 august, Sala „Horia Demian”, din Cluj Napoca, a fost gazda Cupei Europene de judo pentru juniori – „U21”, competiţie ce punctează în clasamentul mondial al juniorilor pentru Campionatul European şi Campionatul Mondial. La startul întrecerii s-au aflat 234 de sportivi din 27 ţări europene, dar şi din SUA, Canada şi Australia.

Printre participanţi s-au numărat şi reprezentanţii CSM-CFR-CSŞ Ploieşti, în majoritatea lor aflaţi, încă, la vârsta cadeţilor (U18).

Cea mai bună clasare a avut-o Vladimir Grădinariu, care a reuşit să ocupe locul al 7-lea la categoria „60 kg”, după următorul parcurs: victorie în primul tur la Banuz Shaley (Israel), apoi înfrângere în faţa lui Mircea Tomescu (câştigătorul categoriei), din nou victorie, în recalificări, la Leon Svalberg (Suedia) şi, ulterior, eşec la Adam Radvanszki (România).

Ceilalţi reprezentanţi ai clubului au avut următoarele rezultate:

– Andrei Cristescu (60 kg) a pierdut în primul tur la Davor Velkoski (Macedonia);

– Marius Colţ (66 kg) a trecut în primul tur de Ştefan Prelevic (Muntenegru), după care a fost învins de Stanislav Semkov (Ucraina);

– Rareş Arsenie (73 kg) a pierdut în primul tur la Kfir Simkovitz (Israel);

– Andrei Pîrloga (90 kg) a pierdut în primul tur la Luka Netiaha (Ucraina);

– Denisa Cristea (57 kg) a pierdut în primul tur la Elma Lucina (Muntenegru).

La competiţia de la Cluj, România a cucerit 10 medalii (3 de aur şi 7 de bronz), clasându-se a 2-a, după Ucraina (12 medalii, 3 de aur, 2 de argint şi 7 de bronz), dar înaintea Georgiei (7 medalii, 2 de aur, 3 de argint şi 2 de bronz).

În perioada 12-14 august, sportivii noştri participă la stagiul de pregătire internaţională ce se ţine la Cluj după competiţia din weekend, alături de alţi aproape 200 de sportivi din 14 ţări.

Sportivii de la CSM-CFR-CSŞ Ploieşti sunt pregătiţi de Gheorghe Savu (coordonator), Mihai Trandafirescu, Doru Munteanu şi Cosmin Slăveanu.