Echipa de minivolei, eliminată în faza semifinală pentru… un set!

Echipa de minivolei, eliminată în faza semifinală pentru… un set!

Echipa de minivolei a CSM Ploieşti a evoluat, vineri şi sâmbătă, în Faza a doua semifinală a campionatului, fiind repartizată în Seria I, alături de ACS Kinder Suceava, CSŞ Focşani şi CSŞ 2 Bucureşti. Meciurile au avut loc la Suceava, iar fetele pregătite de Robert Tvardochlib au avut un bilanţ de o victorie şi două înfrângeri, nereuşind să obţină calificarea pentru Turneul final sau pentru semifinala 2, opţiunea de… “recalificări” pentru ultima fază a campionatului.

CSM Ploieşti a câştigat cu 3-1 (25-18, 19-25, 25-21, 25-16) meciul cu gazdele de la ACS Kinder Suceava, dar a pierdut cu acelaşi scor disputele cu CSŞ Focşani (23-25, 25-17, 14-25, 23-25) şi CSŞ 2 Bucureşti (25-21, 22-25, 20-25, 23-25).

În total, în această fază a competiţiei, au fost şase grupe a câte patru echipe, câştigătoarele fiecărei serii calificându-se direct la Turneul final. Formaţiile de pe locurile 2 plus cele mai bune două echipe de pe locurile 3 vor juca în semifinala 2, de unde doar două li se vor alătura celorlalte şase la competiţia care se dispută cu titlul de campioană pe masă.

CSM Ploieşti a ocupat locul al 3-lea în Seria I, ratând calificarea pentru un singur set, o înfrângere cu 3-2 în oricare dintre cele două meciuri pierdute însemnând un punct în plus în clasament şi şansa de a fi una dintre cele două ocupante de loc 3 care merg la semifinala 2. Asta, în condiţiile în care o singură altă echipă a avut 4 puncte, departajarea celorlalte ocupante de loc 3 fiind făcută la setaveraj.

Lotul de jucătoare folosit de Robert Tvardochlib în turneul din weekend a fost următorul: Anastasia Rădulescu, Teodora Stoian, Ana-Maria Marinescu, Ana-Maria Minescu, Ranya-Mihaela Badea, Teodora Matei, Lara-Ioana Dănescu, Cătălina-Georgiana Tudoroiu, Raisa-Maria Tudose şi Bianca Feldman.