Bilanţ la indigo la handbal juniori: o victorie şi trei înfrângeri!

Bilanţ la indigo la handbal juniori: o victorie şi trei înfrângeri!

La fel ca în urmă cu o săptămână, echipele de handbal juniori ale CSM Ploieşti au avut de disputat patru partide oficiale în ultimele zile, bilanţul fiind asemănător: o singură victorie, la juniori 1, şi trei înfrângeri – în Divizia A şi la juniori 2 şi 3.

Primii care au evoluat au fost juniorii 2, miercuri după-amiază, în etapa a 2-a a Grupei Valoare 4. Băieţii pregătiţi de Gheorghe Puia au cedat, din păcate, pe teren propriu, în faţa celor de la CSŞ Dinamo Braşov, scor 31-34 (16-19). Următorul meci oficial îl vor disputa pe 2 martie, în deplasare, cu AHC Potaissa Turda.

Vineri, a urmat o nouă înfrângere previzibilă, în Divizia A, acolo unde tinerii noştri jucători au primit vizita principalei favorite a Seriei B la promovarea în Liga Naţională, CSM Alexandria. Având în faţă o formaţie în care se regăsesc cinci handbalişti cu experienţa primului eşalon – Victor Hoinaru, Laurenţiu Niţu, Ioan Stan, Mircea Săulescu şi Laurenţiu Dinescu – băieţii pregătiţi de Silviu Stănescu au reuşit să ţină ritmul doar în primele minute (6-6, min. 12). Oaspeţii au forţat şi s-au desprins apoi la 17-7, aşa că restul jocului a devenit un bun antrenament pentru ambele formaţii, în perspectiva realizării obiectivelor pe care le au în acest sezon: CSM Ploieşti în campionatul juniorilor 1, iar CSM Alexandria, în Divizia A. La final, a fost 26-37 (9-19), tehnicianul echipei noastre folosindu-i de-a lungul celor 60 de minute pe: Al. Ispas, Ad. Tănăsescu – N. Nicolae (5), A. Stănescu (5), V. Bucuroiu (5), C. Albu (4), P. Bucur (3), I. Mereu (3), Al. Pop (1), R. Pantazi, A. Militaru, V. Alici şi D. Rudai. În etapa a 4-a a celui de-al doilea tur, practic runda a 18-a a sezonului, CSM Ploieşti va juca, sâmbătă, în deplasare, cu CSM Medgidia.

Juniorii 3 au evoluat duminică dimineaţă, în Sala Olimpia şi au pierdut cu 34-40 (16-20) disputa cu CSŞ Ploieşti, contând pentru etapa a 2-a a Grupei Speranţă 2. Elevii lui Gheorghe Puia joacă în runda următoare la ACS Fortuna Bucureşti, meciul fiind programat pe data de 3 martie.

În fine, singura victorie a venit în ultimul meci al weekend-ului, cel disputat duminică, după prânz, de juniorii 1 la Brăila, în etapa a 2-a a Grupei Valoare 1. Elevii lui Silviu Stănescu au obţinut cea de a doua victorie consecutivă în deplasare în această fază a campionatului, scor 26-24, însă nu fără emoţii. Prima repriză a fost cu suişuri şi coborîşuri, 6-3 gazdele, 8-6 şi 11-9 CSM Ploieşti, apoi, pe final, patru reuşite consecutive ale LPS-ului, ce au stabilit un scor neaşteptat la pauză: 13-11. După reluare, băieţii noştri au egalat rapid la 13, apoi s-a mers „cap la cap” până la 17-17, după care au venit cinci goluri ploieştene şi desprinderea s-a dovedit decisivă: de la 17-22, brăilenii au mai avut o zvâcnire până la 21-22, dar imediat s-a făcut 21-24 şi victoria a fost a CSM-ului: 26-24.

Tehnicianul i-a folosit în partida de ieri pe: M. Oprea, Ad. Tănăsescu – N. Nicolae (6 goluri), A. Militaru (5), I. Mereu (3), D. Rudai (3), Al. Pop (2), G. Paraschiv (2), M. Iorga (1), V. Alici (1), P. Bucur (1), V. Bucuroiu (1), R. Pantazi (1), C. Albu şi I. Mirică.

Ca şi la juniorii 2 şi 3, şi în campionatul juniorilor 1 urmează o perioadă de pauză, următorul meci din Grupa Valoare 1 fiind cel de pe 3 martie, din Sala „Olimpia”, cu AHC Dobrogea Sud Constanţa.

În schimb, echipa de handbal junioare 3 va avea programate două partide în această săptămână: miercuri, de la 17.30, în deplasare, cu CSO Mizil, şi sâmbătă, pe teren propriu, cu CSM Râmnicu Sărat. Fetele pregătite de Robert Comendant ocupă locul al 2-lea în Seria D, cu 14 victorii şi doar două înfrângeri.

Galerie foto, juniori 2: CSM Ploieşti – CSŞ Dinamo Braşov 31-34 (16-19)

Galerie foto, Divizia A: CSM Ploieşti – CSM Alexandria 26-37 (9-19)