Trei echipe ale CSM Ploieşti sunt în cantonament în această săptămână!

Trei echipe ale CSM Ploieşti sunt în cantonament în această săptămână!

Trei dintre grupele de performanţă ale Clubului Sportiv Municipal Ploieşti efectuează, în această perioadă, stagii de pregătire centralizată, susţinerea primită fiind justificată de rezultatele obţinute în prima parte a sezonului, precum şi de obiectivele stabilite pentru 2019. Echipa de handbal juniori 1, cea de handbal junioare 3 şi cea de baschet fete „U13”, care vin după o primă parte a campionatului cu rezultate excelente, beneficiază de un cantonament de o săptămână absolut obligatoriu în perspectiva unei părţi secunde a sezonului în care ţintesc participarea la turneele finale organizate la categoriile lor de vârstă.

Băieţii pregătiţi de Silviu Stănescu „s-au mutat”, în intervalul 4-12 ianuarie, la Moineşti, fetele antrenate de Robert Comendant au urcat la Cheia tot pe 4 ianuarie, urmând să revină acasă mâine, 11 ianuarie, iar elevele Loredanei Munteanu vor să-şi continue seria invincibilă ajunsă la 12 meciuri în 2018, iar un factor important vor fi acumulările făcute la Buşteni, unde şi-au stabilit „cartierul general” în perioada 5-12 ianuarie.

Cei mai mari handbalişti ai clubului, care evoluează în acest sezon atât la categoria lor de vârstă, juniori 1, cât şi în Divizia A, pentru a acumula experienţă, vin după o primă parte a campionatului în care au câştigat Seria B la juniori, cu 11 victorii şi o singură înfrângere, şi se pregătesc de participarea în Grupa principală 1 „Valoare”, aşa cum au fost denumite în acest sezon de către Federaţia Română de Handbal seriile care reprezintă, practic, faza semifinală a campionatului. Elevii lui Silviu Stănescu se vor lupta cu CSM Bacău, LPS Suceava, LPS Vaslui, AHC Dobrogea Sud Constanţa şi LPS Brăila pentru calificarea la Turneul final, acolo unde ajung primele două clasate în fiecare dintre cele trei serii, plus cele mai bune două echipe de pe locurile 3. Pentru aceasta, tehnicianul i-a dus pe băieţi la Moineşti, parcă şi pentru a se obişnui cu zona Moldovei, de unde vin trei dintre adversare, iar timp de o săptămână le-a „oferit” un program intens, cu antrenamente prin zăpadă, dar şi în sala de sport din localitate. Cazaţi la Complexul Mario, din Moineşti, băieţii au tras tare în această săptămână, fiind „recompensaţi” şi cu două meciuri de verificare, unul programat astăzi, în compania CSŞ Bacău juniori 2 şi altul planificat pentru mâine, cu LPS Piatra Neamţ.

Primele meciuri oficiale din 2019 le vor susţine peste circa trei săptămâni, întâi în Divizia A, pe 30 ianuarie, la AHC Dobrogea Sud Constanţa, apoi la Juniori 1, pe 3 februarie, adversarul urmând să fie aflat după stabilirea ţintarului Grupei 1 „Valoare”.

Ritmul cu două antrenamente pe zi este respectat şi la Cheia, acolo unde Robert Comendant le-a dus în acest an pe junioarele 3 ale clubului, lidere, şi ele, ale Seriei D la categoria lor de vârstă, cu 13 victorii şi o singură înfrângere. Pentru micile handbaliste, campionatul se reia rapid şi intens, primele două meciuri oficiale din 2019 fiind programate pe 19 şi 23 ianuarie, în compania echipelor de pe locurile 4, respectiv 2 ale campionatului. Prima partidă va fi sâmbăta viitoare, în Sala „Olimpia”, cu ASC Corona 2010 Braşov, iar cea de a doua, adevăratul derbi al seriei, miercuri, 23 ianuarie, la CS Sporting Ghimbav.

Nu în ultimul rând, echipa de baschet fete „U13”, care are victorii pe linie în acest sezon, 12 la număr, se află în aceste zile la Buşteni, Loredana Munteanu propunându-le, zilnic, câte două antrenamente: unul fizic, la zăpadă, şi altul cu mingea, într-o sală de sport aflată aproape de Pensiunea Green Eden, unde sunt cazate.

Fetele mai au două săptămâni până la primul turneu din acest an, care este programat în weekend-ul 26-27 ianuarie, la Bucureşti, în compania gazdelor de la Olimpia şi a celor de la Phoenix Galaţi.

Galerie foto: