Hipodromul Ploieşti: Star Nobel, Histoire d’Inverne şi Calligenia BMW, ultimii performeri din 2018!

Hipodromul Ploieşti: Star Nobel, Histoire d’Inverne şi Calligenia BMW, ultimii performeri din 2018!

Vremea nu foarte prietenoasă de astăzi nu a fost un impediment pentru cei circa 600 de împătimiţi ai fenomenului hipic care au ţinut să asiste la ultima Reuniune oficială din anul 2018! Pentru mulţi, a fost o reuniune specială prin prisma faptului că, în premieră de la reluarea activităţii pe hipodrom, s-a putut paria oficial pe două dintre cursele zilei, graţie colaborării cu cei de la Casa de pariuri Fortuna. O altă premieră a ultimilor ani a fost organizarea unor curse de ogari cu caracter demonstrativ, pauzele dintre întrecerile de trap fiind prilejuri excelente pentru ca vitezistele patrupede să-şi arate calităţile atletice.

Trei au fost cursele de trap de maxim interes astăzi: Premiul Fortuna Gold şi Premiul Fortuna Silver, pentru că s-a putut paria pe ele atât online, cât şi agenţiile Fortuna şi Casa Pariurilor, şi Criteriul de Fond, ultima cursă clasică a anului, care a dat cel mai bun fondist de pe Hipodromul Ploieşti.

Cu câte 12 cai la start şi premii consistente oferite primilor 5 clasaţi, Premiul Fortuna Gold şi Premiul Fortuna Silver au fost extrem de atractive şi, chiar, tensionate, mărturie stând şi faptul că prima dintre cele două curse a avut nu mai puţin de patru starturi false. Premiul Fortuna Gold a fost câştigat de Star Nobel, condus de Viorel Gheorghe, deţinătorul Derby-ului de Trap al României din 2017 impunându-se destul de clar în faţa iepei Răsfăţata. Festivitatea de premiere a fost efectuată de Teodora Marin, City Manager al Ploieştiului, şi de reprezentantul Casei de pariuri Fortuna, Dermot Keelan.

Cea de a doua cursă la al cărei fond de premiere au participat şi cei de la Fortuna, Premiul Fortuna Silver, i-a revenit favoritei, Histoire D’Inverne, avându-l în sulky pe Gheorghe Crăciun, câştigând lupta cu Calypso RM.

În fine, ultima cursă clasică a anului, Criteriul de Fond, a fost câştigată de Calligenia BMW, condusă de Cristian Slate, urmată de Bădie VF şi Borga Jackpot.

În primele două curse de trap ale zilei s-au impus Romeo (Premiul Talion) şi Nelstar şi Paxton „cap-cap” (Premiul Talaz), iar cele cinci curse de ogari au fost castigate de A Best Bolt, Sadam, Taughboy Ella, Kingdom Kite şi R-Candy Black Runner.

Partenerii Complexului Hipodrom Ploieşti pentru reuniunea de astăzi au fost: Radio Prahova, Republika News, Fapt Divers, Teatrul „Toma Caragiu”, Filarmonica „Paul Constantinescu” Ploieşti, Casa de pariuri Fortuna şi Grandy 94.

Reuniunea de astăzi a închis sezonul hipic 2018 de pe Hipodromul Ploieşti, debutul stagiunii viitoare urmând să aibă loc, probabil, în luna aprilie a anului 2019, în funcţie de calendarul competiţional ce urmează să fie stabilit în perioada următoare.

Rezultate oficiale ale reuniunii:

Proces verbal al comisiei de arbitraj:

Galerie foto: