Baschetbalista Andreea Dumitru, locul al 6-lea cu „naţionala” U16 la Campionatul European, Divizia B!

Baschetbalista Andreea Dumitru, locul al 6-lea cu „naţionala” U16 la Campionatul European, Divizia B!

Echipa de baschet feminin „U16” a României a participat, recent, în perioada 16-25 august, la Campionatul European – Divizia B, desfăşurat la Podgorica (Muntenegru), iar din lotul „tricolor” a făcut parte şi sportiva antrenată de Loredana Munteanu, Andreea Dumitru.

Baschetbalista care a evoluat în sezonul trecut pentru CSM Ploieşti şi-a adus contribuţia la o performanţă bună a „naţionalei” – locul al 6-lea la finalul competiţiei – şi la bilanţul pozitiv realizat de fetele pregătite de Miroslav Popov – cinci victorii şi doar trei înfrângeri! Andreea a evoluat în 7 din cele 8 confruntări susţinute de România la acest turneu, având medii de 10.7 minute/meci, 1.6 puncte şi 1.7 recuperări. Ea joacă pe postul de extremă şi este o obişnuită a loturilor naţionale ale României, în decembrie 2017 participând cu echipa „U15” la „Balkanic Next Star Cup”.

În altă ordine de idei, la nivelul baschetului feminin, CSM Ploieşti va fi reprezentat în noul sezon de echipele „U14” şi „U13”, pregătite de Corina Savu, respectiv Loredana Munteanu, în cadrul cărora se regăsesc o serie de sportive de mare perspectivă.

Ca dovadă, trei dintre elevele Loredanei Munteanu – Agnes Zane, Daria Tănase şi Karina Munteanu – vor participa, alături de antrenoare, la „Tabăra Giganţilor”, un stagiu centralizat organizat de Federaţia Română de Baschet în perioada 3-9 septembrie la Sighetu Marmaţiei şi dedicat celor mai promiţători 20 de băieţi şi fete la această categorie de vârstă, iar Ana Constantinescu, pregătită de Corina Savu la „U14”, a fost prezentă recent la SummerCamp Performbaschet, un pas premergător formării lotului naţional la această categorie de vârstă.