Gimnastele de la CSM Ploieşti, 6 medalii cucerite la Cupa „Irina Deleanu”!

Gimnastele de la CSM Ploieşti, 6 medalii cucerite la Cupa „Irina Deleanu”!

În perioada 18-20 mai, Federaţia Română de Gimnastică Ritmică, în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului şi Comitetul Olimpic Sportiv Român au organizat cea de a XVII-a ediţie a Cupei „Irina Deleanu”.

La competiţie au participat reprezentante a şapte ţări: Azerbaidjan, Cehia, Germania, Italia, Moldova, Rusia şi, bineînţeles, România. CSM Ploieşti a înscris în concurs trei gimnaste la categoria junioare – Alexandra Denisa Stoian, Miruna Ioana Ciocîrlan şi Rebecca Gabriela Constantin – şi două la categoria prejunioare: Sabina Ioana Enache şi Anisia Drăgan.

În concursul junioarelor, Denisa Stoian a făcut parte din prima echipă valorică a României, alături de ieşeanca Laura Aniţei, Miruna Ciocîrlan a fost repartizată în a doua echipă, împreună cu arădeanca Alenia Biringer, iar Gabriela Constantin a mers în a treia echipă, alîturi de braşoveanca Ruxandra Popa şi reşiţeanca Larisa Ristea.

La încheierea primelor două zile de concurs, s-au stabilit câştigătoarele tuturor categoriilor la echipe şi individual compus. Astfel, la Junioare, echipa formată din Denisa Stoian şi Laura Aniţei a obţinut medalia de argint pentru România, după Rusia şi înaintea Germaniei.

La individual compus, Denisa s-a clasat a 5-a, Miruna Ciocîrlan a fost a 8-a, iar Gabriela Constantin pe poziţia a 14-a. Totodată, cele două sportive ploieştene componente ale Lotului Naţional s-au calificat în finalele pe obiecte: Denisa – la cerc şi panglică, iar Miruna – la minge şi măciuci.

În competiţia prejunioarelor, Sabina Enache a obţinut medalia de argint la individual compus, iar Anisia Drăgan a venit pe locul 21. În clasamentul pe obiecte, Sabina a cucerit medalia de aur la cerc şi a fost a 3-a la minge şi măciuci, iar Anisia a avut cea mai bună performanţă la panglică, întrecere în care a ocupat locul al 8-lea.

Ultima zi a competiţiei a fost dedicată finalelor pe obiecte pentru junioare şi senioare, prilej pentru fetele noastre să concureze la un nivel bun şi să se claseze pe măsură: Denisa Stoian a câştigat medalia de bronz la cerc şi a ocupat locul 5 la panglică, iar Miruna Ciocîrlan a fost a 4-a atât la minge, cât şi la măciuci, de fiecare dată extrem de aproape de podium (4, respectiv 2 zecimi).

Clubul Sportiv Municipal Ploieşti ţine să le mulţumească doamnelor Maria Gîrbă, antrenor emerit, Doina Stăiculescu, vicecampioană olimpică la gimnastică ritmică, şi doamnei Tatiana Novikova, coregraf şi antrenor la CSM Arad, pentru sprijinul acordat echipe noastre în condiţiile în care fetele au fost însoţite numai de coordonatoarea secţiei, Liliana Băescu, în calitate de arbitru, antrenorul Simona Puiu fiind la o zi distanţă de naşterea celui de-al treilea copil, eveniment minunat petrecut astăzi şi pentru care o felicităm şi îi dorim recuperare rapidă!

Competiţia a fost condusă de arbitra din Rusia, Elena Nefedova, membru în Comitetul Tehnic al Uniunii Europene de Gimnastică Ritmică, iar din brigada de arbitre a făcut parte şi Evgenia Kanaeva, dublă campioană olimpică în 2008 şi 2014.

Galerie foto: