Întâlnire importantă, astăzi: din vară, vom avea şi curse de galop pe Hipodromul Ploieşti!

Întâlnire importantă, astăzi: din vară, vom avea şi curse de galop pe Hipodromul Ploieşti!

În această dimineaţă, Hipodromul Ploieşti a primit vizita unei delegaţii multinaţionale, interesată de organizarea curselor de galop la Ploieşti.

Directorul companiei Weatherbys din Anglia, Simon Cooper, managerul Stud Book al Asociaţiei cailor de galop din Ungaria, Marta Belley, preşedintele Asociaţiei Române a cailor arabi de curse, Guillaume Fillet, însoţiţi de Petruţa Tureac – Responsabil Registru Genealogic al Agenţiei Naţionale pentru Zootehnie din România, au vizitat Hipodromul Ploieşti, declarându-se plăcut impresionaţi de condiţiile oferite de acesta.

Cei patru au avut o întâlnire cu Viceprimarul Ploieştiului, Cristian Ganea, şi cu Coordonatorul activităţii de pe Hipodrom, Lucian Rădulescu, la finalul căreia s-a convenit că, în această vară, cel mai probabil pe 1 iulie, la Ploieşti vor avea loc curse de galop rezervate atât cailor pur sânge englez, cât şi celor pur sânge arab.

Reamintim că, în toamnă, în cadrul reuniunii de pe 12 noiembrie, au avut loc două curse demonstrative de galop, organizate împreună cu Asociaţia Română a Calului Arab de Curse şi Shagya România.