Hipodromul Ploieşti: noi discuţii pe tema sezonului de trap 2018!

Hipodromul Ploieşti: noi discuţii pe tema sezonului de trap 2018!

În această dimineaţă, la iniţiativa Viceprimarului Ploieştiului, Cristian Ganea, Hipodromul Ploieşti a găzduit o întâlnire cu proprietarii de cai în cadrul căreia s-au discutat principalele probleme legate de Sezonul 2018, care ar trebui să înceapă în curând. În prezenţa coordonatorului activităţii de pe Hipodrom, Lucian Rădulescu, proprietarii au avut, în primă fază, prilejul să vorbească despre toate dificultăţile cu care se confruntă din punct de vedere administrativ, după care s-a trecut la discuţii aplicate asupra Calendarului competiţional şi a Regulamentului Curselor de Trap.

Principala temă de discuţie a fost, însă, legată de organizatorul curselor din 2018, Federaţia Română de Trap, prin reprezentanţi săi, Marian Manea şi juristul Bogdan Filcea, susţinând că nici CSM Ploieşti, din cauză că nu are în codul CAEN această activitate, nici Agenţia Naţională pentru Zootehnie, pentru că nu are ca obiect de activitate aşa ceva, nu pot organiza cursele de pe Hipodrom şi nici nu au dreptul să întocmească Regulamentul curselor de trap.

Evident că au fost discuţii în contradictoriu, cărora viceprimarul Cristian Ganea le-a pus capăt invitând proprietarii să depună, până miercuri, 21 martie, la Primăria Ploieşti, un proiect vizând organizarea curselor de trap pe Hipodromul Ploieşti.

În ceea ce priveşte Regulamentul curselor de trap, acesta are o formă finală acceptată în mare măsură de toată lumea, existând doar două articole asupra cărora proprietarii de cai au puncte de vedere diferite: condiţiile de participare în Criteriul cailor de 2 ani şi Criteriul cailor de 3 ani, respectiv timpii de calificare ai cailor veniţi din alte ţări, necalificaţi. În rest, de comun acord cu proprietarii, s-au făcut corecturile necesare regulamentului de anul trecut şi, în urma unei întâlniri ce a avut loc pe 5 februarie la Agenţia Naţională pentru Zootehnie, s-a ajuns la acest format considerat aproape perfect de toată lumea.

Altfel, trebuie spus că, în perspectiva reluării curselor la începutul lunii aprilie, aşa cum era stabilit, CSM Ploieşti a făcut demersurile necesare, prezentând Agenţiei Naţionale pentru Zootehnie componenţa comisiilor care ar trebui să se ocupe de omologarea pistei, precum şi de testările pentru driveri, antrenori, arbitri şi membrii comisiei de apel.