Echipa de baschet feminin, victorie importantă la „U18”, cu CSŞ Sfântu Gheorghe!

Echipa de baschet feminin, victorie importantă la „U18”, cu CSŞ Sfântu Gheorghe!

Echipa de baschet feminin a CSM-CSŞ Ploieşti a încheiat, astăzi, seria de patru meciuri consecutive pe care le-a avut de disputat începând de vineri, două în Faza semifinală a Ligii I şi două în Faza semifinală a campionatului „U18”. Antrenoarele Loredana Munteanu şi Corina Savu se bazează, în linii mari, pe acelaşi lot de jucătoare în ambele competiţii, diferenţa fiind că la Liga I evoluează şi surorile Corina şi Cristiana Popa, precum şi Antonia Paşca, Ruxandra Mihai şi Claudia Dinu.

Bilanţul fetelor după cele patru confruntări a fost negativ – o victorie şi trei înfrângeri -, dar e explicabil prin faptul că toată atenţia s-a concentrat asupra partidei de duminică, de la „U18”, cu CSŞ Sfântu Gheorghe, care trebuia câştigată pentru a spori şansele de calificare la turneul final.

Seria de meciuri s-a deschis şi s-a închis cu jocurile de Liga I, ambele fără miză, în condiţiile în care fetele nu au obiectiv accederea la turneul final de promovare. Vineri, CSM-CSŞ Ploieşti a pierdut cu 39-82 partida cu CS Rapid Bucureşti, iar astăzi a cedat cu 56-69 în faţa celor de la Universitatea CSM Oradea.

Sâmbătă şi duminică au avut loc meciurile de la „U18”, iar dacă în prima întâlnire şansele erau oricum reduse în faţa singurei echipe cu punctaj maxim din Grupa a II-a, ACS Napoca Baschet Cluj, motiv pentru care staff-ul tehnic a şi ales să menajeze jucătoarele importante iar rezultatul a fost previzibil, 35-76, în schimb, meciul al doilea era foarte important pentru calificarea la Turneul final. Cu bilanţ similar după primele 9 meciuri, 3 victorii-6 înfrângeri, CSM-CSŞ Ploieşti şi CSŞ Sfântu Gheorghe se luptau, alături de CSŞ Sibiu, pentru a prinde cel de-al treilea loc al clasamentului Grupei a II-a, ultimul care asigură calificarea în ultima fază a campionatului, aşa că miza a fost ridicată.

Fetele noastre au făcut un meci excelent şi au reuşit să se impună clar, cu 79-56 (15-16, 29-8, 20-13, 15-19), la capătul unei confruntări în care oaspetele au contat doar în primele zece minute. A fost un joc perfect realizat în special de cele mai importante jucătoare ale echipei, conducătorul de joc Lorena Stănică înscriind nu mai puţin de 37 de puncte, cu un senzaţional 8/11 la aruncările de „3 puncte”, iar extrema Ştefania Ionescu adăugând 21 de puncte, însă performanţa de ansamblu a echipei a fost una de reţinut.

Pentru CSM-CSŞ Ploieşti, au jucat ieri: L. Stănică (37 puncte, 8×3), Şt. Ionescu (21, 1×3), A. Dumitru (6), I. Ilaş (5), B. Badea (2), Cl. Ştefan (2), T. Lambă (2), E. Andrei (2), M. Militaru (2), C. Simion, I. Gheorghe şi C. Tănasă.

În urma acestei victorii, fetele noastre au, la jumătatea Fazei semifinale, acelaşi bilanţ cu cele de la CSŞ Sibiu, 4 victorii/6 înfrângeri, ocupând locurile 3-4 din clasamentul Grupei a II-a. Urmează încă zece partide, cinci în turneul de sală din perioada 9-11 martie, şi alte cinci în returul programat ulterior.

Galerie foto: