Eşec pe terenul Ştiinţei Bucureşti pentru echipa de baschet masculin!

Eşec pe terenul Ştiinţei Bucureşti pentru echipa de baschet masculin!

Echipa de baschet masculin a CSM Ploieşti a pierdut, astăzi, cu 76-98 (25-19, 17-24, 21-28, 13-27), partida disputată în deplasare, cu Ştiinţa Bucureşti, contând pentru etapa a 5-a a Fazei semifinale a campionatului Ligii I.

Băieţii noştri au câştigat primul sfert al meciului şi au revenit înainte de pauză de la 27-38 pentru a intra la cabine cu deficit de un singur punct (42-43), dar bucureştenii, lideri ai clasamentului după 4 etape, au reuşit o nouă desprindere în cele zece minute de după reluare, în special datorită excelentului joc de contraatac. De-a lungul partidei, gazdele au marcat 26 de puncte din „turnovers”, în timp ce băieţii noştri, doar 3. Cu un lot mai omogen şi soluţii pe bancă mai apropiate de nivelul titularilor, Ştiinţa a avut 71-63 după 30 de minute de joc şi l-a convins pe Cătălin Burlacu să le dea credit tinerilor în ultimul sfert, chiar dacă era de aşteptat ca diferenţa de pe tabelă să crească până la final. Important a fost că toţi băieţii au avut şansa să joace măcar 6-7 minute şi, cu excepţia lui Vrabie şi Scărlătescu, să-şi treacă şi numele pe lista marcatorilor.

CSM Ploieşti a început partida din Arena de baschet cu Dogaru (5 puncte), Santana (7, 2×3), Melnic (14), Burlacu (29, 2×3) şi Topologeanu (3), pe parcurs intrând şi C. Dumitru (3, 1×3), Arteni (5, 1×3), A. Crăciun (4), Carabulea (4), Scărlătescu, Vrabie şi Bărbuceanu (2).

În runda următoare, băieţii noştri vor juca tot în deplasare şi tot în Capitală, pe terenul celor de la CN Aurel Vlaicu.

În etapa a 5-a, s-au mai înregistrat rezultatele CSO Voluntari – ABC Athletic Constanţa 66-71 (după prelungiri) şi CSM Mediaş – CN Aurel Vlaicu 63-77. Meciul Cuza Sport Brăila – CSM Sighetu Marmaţiei a fost amânat pentru data de 23 martie.