Gimnasta „olimpică” Denisa Stoian s-a întors de la Moscova (şi) cu o medalie de argint!

Gimnasta „olimpică” Denisa Stoian s-a întors de la Moscova (şi) cu o medalie de argint!

Ziua de ieri a fost una perfectă pentru Denisa Stoian, gimnasta Clubului Sportiv Municipal Ploieşti reuşind ca, după obţinerea calificării pentru Jocurile Olimpice de Tineret, să cucerească, în cursul serii, şi medalia de argint în concursul pe echipe din cadrul Turneului Internaţional de Junioare.

Alături de ieşeanca Laura Aniţei, Denisa a avut din nou evoluţii foarte bune şi, la finalul unei zile extrem de solicitante, reprezentantele României au urcat pe treapta secundă a podiumului într-un concurs de înalt nivel, care a avut la start şapte echipe foarte bine pregătite.

Denisa Stoian şi antrenoarea Simona Puiu au revenit, astăzi, la prânz, de la Moscova, fiind întâmpinate la aeroport de preşedinta Federaţiei Române de Gimnastică Ritmică, Irina Deleanu, şi, din partea CSM Ploieşti, de directorul Silviu Crîngaşu, coordonatorul structurii sportive, Mihai Albu, şi de coordonatoarea secţiei de gimnastică ritmică a clubului, Liliana Băescu.

„Este o performanţă de excepţie a Denisei, care confirmă că gimnastica ritmică românească este în elita mondială. Am avut reprezentante la ultimele trei ediţii ale Jocurilor Olimpice, iar această calificare vine ca o confirmare a muncii bine făcute în şcoala de gimnastică ritmică românească. Fără antrenori străini, fără <importuri> de sportive. Sunt foarte mândră de Denisa, pentru că a trecut cu bine peste o zi foarte grea, infernală din punct de vedere al efortului, reuşind, cred eu, cea mai bună evoluţie a ei în concursurile la care a participat până acum. Este ceva nemaiîntâlnit ca o sportivă să participe la două concursuri într-o singură zi şi să aibă opt evoluţii, patru dimineaţa şi patru seara. Totodată, sunt foarte mândră că Simona Puiu a reuşit să o ducă pe Denisa în formă la această competiţie, confirmând potenţialul antrenorilor tineri români, care au dovedit că pot face performanţă”, a declarat preşedinta Federaţiei Române de Gimnastică Ritmică, Irina Deleanu.

La rândul lui, directorul CSM Ploieşti, Silviu Crângaşu, a apreciat că „este un rezultat al muncii întregului colectiv tehnic şi, nu în ultimul rând, al copilului, care este dedicat acestui sport. Merită toate felicitările noastre, pentru că face nişte sacrificii cum puţini copii de vârsta ei fac. Denisa este un exemplu de urmat şi am convingerea că, la viitoarele competiţii, va confirma rezultatele obţinute la Moscova”.

Următoarea competiţie de anvergură la care Denisa Stoian va participa, de data aceasta împreună cu colega ei, Miruna Ciocîrlan, este Turneul Internaţional de la Lisabona, din perioada 8-11 martie.

Galerie foto: