Emoţii pe final pentru o victorie absolut meritată: CSO Voluntari – CSM Ploieşti 71-76!

Emoţii pe final pentru o victorie absolut meritată: CSO Voluntari – CSM Ploieşti 71-76!

Echipa de baschet masculin a CSM Ploieşti a reuşit, astăzi, să câştige pentru a treia oară în acest sezon în faţa Voluntariului, după ce s-a impus cu 76-71 (25-10, 17-20,15-24, 19-17) în Sala „Agronomia”. Meciul a închis etapa a III-a a Fazei semifinale a campionatului Ligii I şi le oferă băieţilor noştri şansa de a reveni în prim-planul întrecerii din eşalonul secund, cu un bilanţ de două victorii şi o singură înfrângere.

În 5-ul de start al echipei noastre, Cătălin Burlacu i-a avut alături pe Adi Tudor, Arteni, Santana şi Melnic, în timp ce, de partea cealaltă, s-au regăsit trei dintre foştii jucători ai CSM-ului: Vlad Dumitrescu, Mircea Neagoe şi Andrei Ene. Gazdele s-au bucurat pentru primul coş al jocului, venit după doar 5 secunde, dar cam asta avea să fie singura satisfacţie a primului sfert, pentru că, de la 5-4, au urmat 16 puncte consecutive ale ploieştenilor, venite în special de la mare distanţă, Melnic, Arteni şi Santana, ultimul cu două reuşite consecutive, forţându-l pe Eugen Ilie să solicite primul timp de odihnă. Era 5-20, iar diferenţa avea să se menţină până la finalul celor 10 minute: 10-25.

Sfertul al doilea i-a găsit pe teren pe Topologeanu şi C. Dumitru, ultimul venind imediat cu o triplă ce a dus tabela la 10-30, numai că jocul nu a continuat la aceeaşi intensitate pentru noi. Din contră, gazdele au încercat să profite de lipsa de experienţă a adversarilor din acel moment şi au reuşit un run de 13-0, venind până la un 23-30 ce a readus în discuţie problema învingătoarei. Dogaru a înscris două „libere” şi a întrerupt seria ilfovenilor, apoi, de la 25-32, au venit alte 7 puncte ale CSM-ului, stabilindu-se o diferenţă ce avea să se consemneze şi la pauză: 30-42.

Era, însă, un semn că Voluntariul nu va ceda uşor, şi, bazându-se şi pe o rotaţie superioară, va forţa în partea secundă o revenire spectaculoasă. Primele cinci minute ale sfertului 3 au adus un forcing al gazdelor şi, la 42-46, Cătălin Burlacu avea să ceară cel de-al doilea time-out în interval de doar câteva zeci de secunde. Tot el avea să deblocheze echipa cu o triplă ce a dus tabela la 42-49, dar până la finalul sfertului, a fost evident că ilfovenii vin tare din spate şi încearcă să „fure” punctele la potou. Au intrat în ultimele zece minute cu un deficit de trei puncte, 54-57, şi chiar dacă Burlacu a mai punctat o dată de la distanţă, pentru 54-60, o triplă a lui Dumitrescu şi un coş al lui Ene au redus diferenţa la un singur punct, 59-60. Apărările şi-au făcut treaba în următoarele minute, în care s-a înscris puţin, iar ecartul a rămas acelaşi: 66-67, cu 3 minute şi jumătate rămase din meci. Acelaşi Dumitrescu avea să le aducă pe gazde în avantaj pentru prima dată după acel 2-0 din debut, 69-67, dar Santana a răspuns cu o „triplă”, fiind urmat, imediat, de Melnic, de la semidistanţă: 69-72, cu ceva mai mult de un minut înainte de final. Amfitrionii au făcut 71-72 când mai erau 52 de secunde, CSM-ul a irosit următorul atac, iar ilfoveanul Toth a ajuns la linia de fault, cu 19 secunde rămase din meci. A ratat, însă, ambele aruncări, Ene a recuperat, dar a scăpat mingea afară, aşa că, după un time-out cerut de Burlacu, a urmat un fault rapid al băieţilor lui Eugen Ilie, transformat însă în două puncte de acelaşi Santana, impecabil la „libere” astăzi (7/7). Mai erau 16 secunde, a venit time-out-ul gazdelor, însă schema gândită de Ilie pentru cele trei puncte absolut necesare s-a risipit rapid, repunerea fiind greşită, astfel că mingea le-a revenit băieţilor noştri. A mai fost un fault la Burlacu, din care s-a făcut 71-76, aşa că victoria le-a revenit, din nou, ploieştenilor, care câştigă pentru a treia oară în faţa Voluntariului în acest sezon.

Pentru CSM Ploieşti, au jucat astăzi: Burlacu (29 puncte), Santana (18), Melnic (9), Tudor (7), Arteni (5), Crăciun (3), C. Dumitru (3), Dogaru (2), Topologeanu şi Carabulea.

Elevii lui Cătălin Burlacu vor juca în etapa a 4-a a Fazei semifinale în compania formaţiei CS Cuza Sport Brăila, partida fiind programată luni, 12 februarie, de la ora 19.00, în Sala Sporturilor Olimpia.