Baschet masculin: spectacol, emoţii şi victorie la debutul în Sala „Olimpia”!

Baschet masculin: spectacol, emoţii şi victorie la debutul în Sala „Olimpia”!

Noua echipă de baschet seniori a CSM Ploieşti a dat, astăzi, prima reprezentaţie pe parchetul Sălii „Olimpia”, circa 800 de spectatori luând loc în tribune pentru a-i urmări din nou la treabă pe Burlacu, Adi Tudor, Levi Szijarto sau Angel Santana şi, implicit, să vadă baschet de calitate. Şi a fost un joc de nivel foarte bun, mai ales că oaspeţii au venit la Ploieşti cu o echipă omogenă, în care s-au regăsit patru jucători obişnuţi cu prima echipă mureşeană: Borşa, Kilyen (care au şi evoluat ieri, în meciul de Liga I cu CSM Oradea), Ilicov şi Engi-Rosenfeld (rezerve neutilizate aseară), şi au oferit o replică dârză până la final.

CSM Ploieşti a început în formula Tudor – Szijarto – Topologeanu- Santana – Burlacu şi, după câteva minute în care oaspeţii au arătat că nu vor fi victime sigure, conducând cu 6-4, tabela a apucat-o în direcţia anticipată: 18-10 pentru CSM şi, firesc, un time-out al oaspeţilor (minutul 7). A fost sfertul cuplului Szijarto – Burlacu, primul adunând 12 puncte, iar „căpitanul”, 10, dar deşi echipa noastră a înscris 27 de puncte, diferenţa de pe tabelă a fost de o singură posesie: 27-24!

Abordat într-o formulă mai puţin experimentată, sfertul secund a debutat bine, Carabulea făcând 29-24, dar nu a continuat la fel, pentru că vizitatorii au profitat şi au trecut în avantaj, 31-32, după ce au marcat 8 puncte la rând (14). Burlacu, Tudor şi Szijarto s-au întors imediat pe parchet şi au pus lucrurile în ordine – 44-35 (minutul 16) – dar mureşenii nu au cedat şi, avându-l drept „locomotivă” pe Borşa, au încheiat repriza la doar patru puncte în spate: 45-41.

Mai mult, imediat după pauza mare, oaspeţii au trecut iar la conducere, 45-49, obligându-i pe ploieşteni să se întrebuinţeze pentru o nouă revenire. Burlacu a egalat după două coşuri de sub panou, Adi Tudor a contribuit şi el cu două puncte, iar Santana a venit cu o „triplă” şi o pătrundere pentru un ceva mai liniştitor 58-53 pe tabelă, la finalul sfertului al treilea.

Era, însă, clar că Mureşul nu va ceda, chiar dacă Dogaru a înscris în debutul ultimei secvenţe pentru 60-53. Au venit la 60-59, Santana a „legat” 5 puncte pentru 65-59 (33), dar oaspeţii au egalat după două „triple”. Şi s-a mers „cap la cap” până la final, cele două formaţii alternând la conducere şi sporind suspansul unei confruntări spectaculoase. În ultimul minut s-a intrat la egalitate, 74-74, dar Szijarto a fost faultat şi a marcat cele două libere: 76-74, cu 28 de secunde rămase din meci. Atacul vizitatorilor s-a încheiat similar, cu un fault al lui Burlacu la Kilyen, conducătorul de joc al oaspeţilor reuşind să transforme şi el ambele aruncări de care a beneficiat şi să readucă egalitatea: 76-76, cu 16 secunde rămase din meci. Time-out CSM Ploieşti şi un ultim atac pentru victorie, condus de Adi Tudor. Play-maker-ul s-a dus pe pătrundere şi a fost faultat cu 6 secunde înainte de final, iar mâna nu i-a tremurat de la linia de fault: 78-76. Mureşul a avut ultimul atac, dar n-a găsit drumul spre coş şi aşa s-a încheiat o dispută de nivel foarte bun, care i-a convins, cu siguranţă, pe cei prezenţi, că şi în Liga I se vede baschet de calitate.

Băieţii noştri au, după două etape, tot atâtea victorii, iar în runda următoare vor evolua tot în Sala „Olimpia”, urmând să primească vizita echipei secunde a campioanei „U”-Banca Transilvania Cluj-Napoca. Meciul va avea loc în weekend-ul următor, ziua şi ora urmând să fie stabilite la începutul săptămânii.

CSM Ploieşti – BC Mureş 2 Târgu Mureş 78-76 (27-24, 18-17, 13-12, 20-23)

Sala: „Olimpia”. Spectatori: 800.

CSM Ploieşti: Ad. Tudor (12 puncte, 1×3), Szijarto (18, 3×3), Topologeanu, Santana (14, 2×3), Burlacu (19, 2×3). Au mai jucat: Carabulea (7, 1×3), Crăciun, Dogaru (4), Bărbuceanu, C. Dumitru (4), Scărlătescu. Antrenori: Cătălin Burlacu şi Ionuţ Ivan.

BC Mureş 2: Kilyen (17 puncte), Engi (18), Gîrbea (6), Ilicov (6), Borşa (29). Au mai jucat: Tar, Szabo, Barabasi şi Bukaresti. Antrenor: Tibor Soos.

Arbitri: Cristian Brătescu (Galaţi) şi Liviu Samoilă (Buzău).

Comisar FRB: Mihai Caraion (Bucureşti).