Gimnastele de la CSM Ploieşti, evoluţii promiţătoare la „Tart Cup”!

Gimnastele de la CSM Ploieşti, evoluţii promiţătoare la „Tart Cup”!

În perioada 19-21 octombrie, gimnastele de la CSM Ploieşti componente ale Lotului Naţional de Junioare, Denisa Stoian şi Miruna Ciocîrlan, au participat, la Brno (Cehia), la Turneul Internaţional „Tart Cup”. Alături de acest eveniment dedicat exclusiv junioarelor, s-a organizat şi o etapă de Grand Prix, la nivel de senioare, Brno fiind ales, pentru al 15-lea an consecutiv, să găzduiască o întrecere de asemenea nivel în gimnastica ritmică mondială.

Concursul junioarelor a avut la start 36 de sportive din 14 ţări: Azerbaidjan, Belarus, Bulgaria, Cehia, Croaţia, Ungaria, Estonia, Italia, Israel, Letonia, Polonia, România, Rusia şi Slovacia. Formatul competiţiei a fost unul neobişnuit, antrenamentul de acomodare şi competiţia, la toate cele patru obiecte, având loc în aceeaşi zi.

La finalul întrecerilor, cea mai bună clasare a reuşit-o Denisa Stoian (locul 11 în concursul la măciuci, la 3 zecimi de calificarea în finală, cu 13,550 puncte). Denisa a reuşit exerciţii stabile şi la cerc (13,000 puncte) şi minge (13,500 puncte), însă panglica i-a ridicat probleme, acesta fiind, de altfel, şi cel mai slab notat obiect, 10,950 puncte. În clasamentul individual, Denisa s-a clasat pe locul 17. Miruna Ciocîrlan, aflată în primul an de juniorat, a avut, şi ea, evoluţii bune, însă nivelul înalt al competiţiei le-a ridicat probleme emoţionale ambelor concurente.

Denisa şi Miruna au fost remarcate de elita arbitrelor ce au judecat cu profesionalism fiecare execuţie, printre ele aflându-se specialiste din Belarus, Georgia, Rusia ori Israel, care au arbitrat la Jocuri Olimpice, Campionate Mondiale şi Europene.

Turneul abia încheiat le aduce un plus de experienţă, încredere şi determinare gimnastelor noastre, iar Ploieştiului, mândria că are două sportive demne de luat în seamă, în viitor, în gimnastica ritmică de nivel internaţional.

Participarea gimnastelor ploieştene şi a antrenoarei Simona Puiu la aceasta competiţie a fost posibila prin intermediul proiectului „Gimnastica ritmică, sport-ambasador al municipiului Ploieşti”, proiect susţinut din fonduri publice nerambursabile alocate pentru activități nonprofit de interes local.

Galerie foto: