Start onorabil pentru echipa de baschet „U18” a CSM-CSŞ Ploieşti!

Start onorabil pentru echipa de baschet „U18” a CSM-CSŞ Ploieşti!

Echipa de baschet „U18” a CSM-CSŞ Ploieşti, care se bazează în proporţie covîrşitoare cam pe aceleaşi jucătoare pe care se va miza şi la senioare, în Liga I, a debutat, la finalul săptămânii trecute, în campionat junioarelor. Fetele pregătite de Loredana Munteanu şi Corina Savu au participat, la Bucureşti, la primul turneu al fazei de calificare, organizat de clubul Olimpia, din Capitală, şi au susţinut cinci meciuri în interval de trei zile.

Fetele noastre au avut parte de un debut dificil, în compania favoritelor Grupei I, astfel că primele trei partide au însemnat tot atâtea înfrângeri: 51-79 cu CS Olimpia București, 62-65 cu ACS Champions București și 52-79 cu CSȘ Târgoviște. Duminică, în ultima zi, au obţinut cele două victorii anticipate de „calculele hârtiei”: 80-27 cu Raports Bucureşti şi 74-25 cu ACS Phoenix Târgovişte. Rezultate satisfăcătoare pentru staff-ul tehnic, în condiţiile în care fetele tocmai au făcut pasul de la „U16” la „U18” şi au parte de adversare mai mari cu un an, în general.

În urma rezultatelor înregistrate la Bucureşti, clasamentul grupei se prezintă astfel: 1. CSȘ Târgoviște (10 puncte); 2. ACS Champions București (9 puncte); 3. CS Olimpia București (8 puncte), 4. CSȘ-CSM Ploiești (7 puncte); 5. ACS Phoenix Târgoviște (6 puncte); 6. CS Raptors București (5 puncte). Cel de-al doilea turneu de sală este programat în perioada 3-5 noiembrie 2017.

Sistemul competiţional gândit de Federaţia Română de Baschet prevede că primele patru clasate în fiecare grupă preliminară vor merge la turneul semifinal, structurat pe două serii a câte şase echipe. Apoi, primele trei din grupele fazei semifinale vor merge la turneul final, care va avea loc în perioada 9-13 mai 2018, în sistem campionat.

Lotul echipei feminine de baschet “U18” a CSȘ-CSM Ploiești: Ștefania Ionescu, Andreea Dumitru, Lorena Stănică, Ioana Ilaș, Bianca Badea, Amina Vîlsănescu, Teodora Lambă, Claudia Ștefan, Elena Andrei, Cătălina Tănase, Militaru Maria, Cosmina Simion, Ioana Gheorghe, Ingrid Vârlan, Teodora Lambă.

Echipa de senioare a clubului, care se bazează, aşa cum aminteam, cam pe aceleaşi jucătoare de la „U18”, ar fi trebuit să debuteze la finalul acestei săptămâni în Liga I, dar, la solicitarea adversarilor – CST Olimpia 2 Braşov -, care a invocat indisponibilităţi majore, meciul a fost amânat pentru data de 23 noiembrie 2017.