Victorie categorică în faţa gorjenilor

În prezenţa a peste 300 de spectatori, dar şi a preşedintelui secţiei de baschet, Cătălin Burlacu, băieţii de la CSM Ploieşti şi-au adjudecat a treia victorie a sezonului în Liga I. La capătul unui joc care nu le-a pus nicio problemă, elevii lui Cornel Alecu s-au impus cu un categoric 97-37 în faţa echipei satelit a prim-divizionarei Energia Tg. Jiu.

 

Vlad Dumitrescu şi colegii săi au avut parte de un antrenament cu public, duminică dimineaţă, în Sala „Olimpia”, partida cu formaţia antrenată de Alexandru Gliga fiindu-le la discreţie, din primul şi până în ultimul minut. Ploieştenii au lovit aproape din orice poziţie şi au reuşit, în acelaşi timp, să încaseze, în medie, sub 10 puncte pe sfert, împotriva unui adversar care a găsit cu greu drumul spre coş. Evoluţia scorului i-a oferit antrenorului Cornel Alecu şansa să ruleze întreg lotul, cu excepţia lui Biasutti, menajat pentru această partidă, pe parchet făcându-şi apariţia şi Tudorache, Dumitru, Crăciun, Topologeanu sau Stanoilovici. Movileanu, Neagoe, Ene şi Ianuli au totalizat 58 de puncte în dreptul gazdelor, care s-au oprit, în cele din urmă, chiar înaintea pragului celor 100 de puncte.

„Deşi am avut parte de un meci uşor, am tratat cu mare seriozitate această confruntare, la fel ca şi pe precedentele. Suntem mulţumiţi de faptul că şi colegii mai mici au putut juca, deoarece astfel de partide îi ajută să capete experienţă şi încredere în forţele proprii”, a declarat Mircea Neagoe.

Etapa viitoare, CSM Ploieşti va juca în deplasare în compania celor de la SCM U 2 Craiova, ocupanta poziţiei a 6-a în clasamentul la zi al seriei a doua din Liga I.

 

CSM Ploieşti – Energia 2 Tg. Jiu 97-37 (51-14)

 

Scorul pe sferturi: 29-7, 22-7, 31-6, 15-15

 

CSM Ploieşti: Dogaru, Movileanu, Dumitrescu, Neagoe, Ene

Energia 2 Tg. Jiu: Homescu, Berca, Ciurea, Bălcescu, Buzuloiu

 

CSM Ploieşti: Movileanu (15p), Stanoilovici (8p), Dumitrescu (12p), Ene (14p), Dogaru (11p), Neagoe (15p), Ianuli (14p), Crăciun (6p), Topologeanu (2p), Bărbuceanu, Tudorache, Biasutti, Dumitru. Antrenor: Cornel Alecu.

Energia 2 Tg. Jiu: Berca (8p), Constantinescu (5p), Homescu (2p), Bălcescu (7p), Buiu (6p), Ciurea (4p), Buzuloiu (5p). Antrenor: Alexandru Gliga.

Leave a Reply

Your email address will not be published.