Hipodromul de trap din Ploieşti a găzduit primele curse în 1961, după demolarea hipodromului din Bucureşti, petrecută în 1960. Se spune că, pe 26 martie 1961, unul dintre cei mai cunoscuţi driveri ai României, Mircea Ştefănescu, i-a încolonat pe cei 200 de cai de la hipodromul bucureştean şi i-a adus la Ploieşti, drumul fiind parcurs în 9 ore. În prima duminică a lunii aprilie a aceluiaşi an a avut loc primul derbi de trap la Ploieşti, câştigat chiar de Mircea Ştefănescu, cu armăsarul Florinel.

Iniţial, clădirea principală, tribunele şi turnul arbitrilor se aflau pe partea opusă actualei construcţii. Conform cronicilor vremii, recordul de spectatori s-a consemnat la Derbiul de Trap din 1970, câştigat de armăsarul Talion, condus de Gică Tănase, la care au asistat circa 11.000 de oameni.

În 1983, s-a dat în folosinţă o nouă tribună principală, modificându-se atât locul de plecare în curse, cât şi sosirea. În anul 2005, hipodromul a fost concesionat societăţii Ippodromi & Citta, care însă nu a respectat contractul încheiat cu Primăria Municipiului Ploieşti, iar litigiul apărut a fost soluţionat favorabil municipalităţii. După o pauză de patru ani, în 2010, s-au reluat cursele de trap pe hipodrom.

În curând, Hipodromul din Ploieşti va intra într-un amplu proces de renovare. Acesta prevede modernizarea pistei de trap și realizarea unei piste de galop, construirea a șapte grajduri, a două parcări, una pentru spectatori (162 de locuri) și una ‘VIP’ (33 locuri), a unui salivarium, a unor hangare pentru furaje și pentru deșeuri, a unei clădiri administrative, realizarea unor ronduri de mers și prezentare și a unor drumuri de acces.

De asemenea, vechea clădire a tribunelor, aflată într-o avansată stare de degradare, va fi demolată, urmând a fi construită o alta care este proiectată ca destinație pentru public, ea urmând să adăpostească gradenele pentru urmărirea curselor, sala pariurilor, un restaurant și o cafenea, dar și spațiile tehnice necesare pentru pregătirea curselor, monitorizarea și jurizarea lor.

Adresa: Bd. Bucureşti, nr. 2
Telefon: 0344.100.282