Demonstraţii de baschet şi handbal la acţiunea „Weekend pe Bulevardul Castanilor”!

Demonstraţii de baschet şi handbal la acţiunea „Weekend pe Bulevardul Castanilor”!

Sportivii de la CSM Ploieşti vor participa, mâine şi poimâine, la ultimul „episod” al acţiunii „Weekend pe Bulevardul Castanilor”, pe care Primăria Municipiului Ploieşti a organizat-o în ultimele cinci săptămâni.

Sâmbătă, începând cu ora 10.00, sportivele din cadrul grupei de baschet „U16”, pregătite de Loredana Munteanu şi Corina Savu, şi micile handbaliste antrenate de Leonard Cristescu vor ocupa terenurile amenajate în apropierea Gării de Sud şi se vor antrena sub privirile celor prezenţi înaintea prânzului pe Bulevard.

Duminică, alte două grupe ale clubului, cea de mini baschet, pregătită de Eugeniu Melnic, şi cea de handbal junioare, antrenată de Geta Opincariu, vor oferi demonstraţii care, cu siguranţă, vor fi apreciate de ploieştenii care vor ieşi să se relaxeze pe principala arteră a oraşului.

Altfel, scena amenajată la rondul II va găzdui în acest weekend o serie de spectacole, după cum urmează:

– sâmbătă, la ora 10.00, actorii teatrului Imaginario vor prezenta piesa „Motanul încălţat”, dedicată, evident, celor mai mici spectatori;

– tot sâmbătă, de la ora 18.00, va urma un moment folcloric prezentat de „Mândrele de la Ploiești” – grup vocal coordonat de doamna Adela Dumitrache–Dumitru, profesor la Colegiul de Artă Carmen Sylva și C.N. I.L.Caragiale din Ploiești;

– apoi, de la 19.30, actorii Secției de Revistă a teatrului Toma Caragiu le propun ploieştenilor un program dinamic și relaxant, cu momente artistice care, cu siguranţă, vor fi apreciate de publicul spectator;

– duminică, de la ora 16.00, Grupul vocal „Prahova” al Casei de Cultură I.L.Caragiale Ploiești și ansamblul folcloric „Prahova” vor veni în întâmpinarea tuturor celor care îndrăgesc și apreciază tradițiile și folclorul autentic;

– „Weekend pe Bulevardul Castanilor” se va încheia cu un concert susținut, la ora 18.00, de orchestra filarmonicii ”Paul Constantinescu” din Ploiești, condusă de la pupitrul dirijoral de Alexandru Ilie; melomanii se vor putea delecta audiind “Valsuri și polci“, creații ale compozitorilor Johann Strauss și Eugen Doga.

Totodată, sâmbătă, ploieştenii se vor putea bucura pe durata întregii zile de prezenţa pe Bulevard a artiştilor pe picioroange, iar, a doua zi, copiii vor putea asista la demonstrații de călărie și vor putea, ei înșiși, călări, gratuit, căluții prezenți într-un minunat spectacol ecvestru.

Precizăm că accesul cetățenilor la scena amplasată pe bulevard se va realiza cu respectarea tuturor măsurilor în vigoare pentru prevenirea răspândirii COVID-19, stabilite de autoritățile competente.

“Târgul cu bunătăți și dichisuri” va fi deschis, din nou, pentru ploieșteni, oferindu-le celor interesați o varietate de haine tradiționale și creații handmade, delicii culinare, produse din lavandă, precum și alte produse naturale pentru îngrijire sau decor.

Vă aşteptăm pe bulevard!