Hipodromul Ploieşti: iapa Dona Pilar a câştigat Marele Premiul Regal al României la Trap!

Hipodromul Ploieşti: iapa Dona Pilar a câştigat Marele Premiul Regal al României la Trap!

Hipodromul Ploieşti a îmbrăcat, astăzi, haine de gală cu prilejul celei mai importante reuniuni hipice a anului, în care s-a ţinut Marele Premiul Regal al României la Trap, cursa rezervată celor mai buni trăpaşi în vârstă de 4 ani ai momentului. Iar evenimentul ce a avut în program nu mai puţin de şapte curse, dar şi multe momente artistice şi surprize pregătite de organizatori, a atras în tribune aproape 600 de spectatori, dornici să retrăiască atmosfera de pe hipodrom din anii trecuţi.

Ziua hipică a început la ora 10.00, însă apogeul a fost atins 90 de minute mai târziu, atunci când cei mai buni şase trăpaşi în vârstă de 4 ani ai momentului s-au întrecut pentru a intra în posesia Marelui Premiu Regal al României la Trap. Şi a fost o cursă încinsă, destul de strânsă până la intrarea în ultima linie dreaptă, atunci când iapa Dona Pilar, condusă de Adrian Marciu, a lansat atacul decisiv şi nu a avut nicio emoţie în a se impune în faţa urmăritorilor Dolce Dorel şi Big Red Girl. Victorie clară şi meritată, recompensată cu trofeul destinat marelui învingător, în cadrul unei festivităţi de premiere oficiată de domnul Consilier Local al Municipiului Ploieşti, dr. Valentin Răzvan Săbău!

Dintre celelalte curse de trap ale zilei, ar mai fi de remarcat succesul repurtat de armăsarul New Jersey în Premiul Debutanţilor, calul condus de acelaşi Adrian Marciu anunţându-se, iată, încă de la prima întrecere oficială, un contracandidat serios pentru trăpaşii mai… experimentaţi de pe Hipodromul Ploieşti.

În celelalte curse de trap, s-au impus Vulcano CD (Premiul Gornist), Hera Yamm (Premiul Gabarit), Wicked from Heaven (Premiul Juvenil) şi General de Bry (Premiul Valea Prahovei).

Reuniunea a fost închisă, în jurul orei 13.00, de cursa de galop dotată cu Premiul „Wathba Stallions Cup” şi premii consistente, în valoare totală de 5.000 de euro, puse „la bătaie” de partenerii de la Federaţia Hipică Română cu sprijinul HH Sheikh Mansoor Bin Zayed Al Nahyan Racind Festival. Aşa cum specialiştii anticipau, a fost o luptă între favoriţii Alwaadi, Eladora JR şi Zaara, primul dintre cei trei, condus de bulgarul Ivan Ivanov, reuşind să se impună, totuşi, destul de clar la capătul celor 1800 de metri ai cursei.

Altfel, pauzele dintre curse au fost prilej de spectacol artistic, Fanfara Centrului Judeţean de Cultură Prahova, Trupa de majorete a Clubului iSports Ploieşti şi Ansamblul Folcloric Prahova oferind momente care au plăcut publicului spectator. Înaintea principalei curse a zilei, Marele Premiu Regal al României la Trap, a avut loc şi o prezentare de modă în trăsură, pusă la cale cu complicitatea editorului revistei Lace Magazine, stilistul Loredana Chelba, şi cu ajutorul agenţiei Unique Models, a magazinului Boutique for you şi a prietenilor de la Chic Fleuriste.

Nu în ultimul rând, înaintea ultimei curse de trap a zilei, zona din interiorul pistei de trap a fost amenajată pentru o scurtă reprezentaţie de sărituri peste obstacole, oferită de Erica Georgescu (10 ani), pe calul Maya, şi Gheorghe Mihalache (56 ani), pe calul Camel.

Totodată, holul central al hipodromului a fost extrem de ofertant pentru spectatori, care au putut alege, în funcţie de pasiuni, între prezentarea de ii româneşti propusă de Laura Ioana Nicolau, fondatoarea brandului „LINia 13”, galeria de tablouri tematice oferite de Filarmonica „Paul Constantinescu” şi expoziţia de fotografii având ca temă istoria curselor de trap şi galop din România, pusă la dispoziţie de către Jockey Club Român.

Bineînţeles, au fost surprize şi pentru copii, cei mai mici spectatori având bucuria de a se plimba cu poneiul Camelia, dar şi de a colora şi a se distra cu plastilină în „fun corner”-ul special amenajat pentru ei.

Partenerii Complexului Hipodrom Ploiesti la reuniunea de astăzi cu fost: Radio Prahova, Teatrul Toma Caragiu, Filarmonica Paul Constantinescu, SGU Ploieşti, Phoenixy, Dream Events Ploieşti, Centrul de echitaţie Luna Horse, Clubul Isports Ploieşti, Lace Magazine, Unique Models, Chic Fleuriste, Boutique for you, LINia13, Casa de Cultură „Ion Luca Caragiale” – Ansamblul Folcloric „Prahova”, Fapt Divers şi Ploieştii.ro.

Următoarea reuniune oficială de pe Hipodromul Ploieşti este programată duminică, 18 iulie 2021, şi va avea ca principal eveniment Premiul Municipiului Ploieşti.

Rezultatele oficiale ale reuniunii:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download

Proces verbal al comisiei de arbitraj:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download

Galerie foto: