Debut perfect în Liga I de baschet masculin: CSO Voluntari – CSM Ploieşti 60-72!

Debut perfect în Liga I de baschet masculin: CSO Voluntari – CSM Ploieşti 60-72!

Echipa de baschet masculin a CSM Ploieşti a debutat, astăzi, în Liga I, reuşind o victorie superbă pe terenul uneia dintre formaţiile cu pretenţii în acest sezon, CSO Voluntari. A fost 72-60 (15-13, 21-10, 18-18, 18-19) pentru băieţii pregătiţi de Cătălin Burlacu, Ionuţ Ivan şi Robert Munteanu, la capătul unei confruntări în care băieţii noştri le-au oferit puţine speranţe adversarilor, echilibrul consemnându-se doar în minutele de debut. S-a jucat în Sala „Agronomia”, din Capitală, în faţa a circa 150 de spectatori, jumătate venind de la Ploieşti pentru a vedea debutul noii echipe a CSM-ului în acest sezon.

În formula Tudor, Szijarto, Dumitru, Santana, Burlacu, CSM Ploieşti s-a văzut condusă cu 6-2 în primele minute, însă două „triple” legate de Santana au pus lucrurile în ordine. N-a fost un sfert spectaculos, pentru că defensivele au stat bine, iar reconfigurarea traseelor ofensive, cel puţin în cazul băieţilor noştri, s-a făcut mai greu, schemele de atac memorate cândva de foştii campioni fiind puse în practică o dată cu trecerea minutelor. Am avut 15-13 la prima pauză, dar imediat după reluare pedala de acceleraţie s-a dus la fund, o „triplă” a lui Burlacu şi o pătrundere a lui Adi Tudor fixând tabela la 15-22 şi forţând primul time-out al gazdelor.

A fost şi momentul în care staff-ul tehnic al echipei noastre le-a dat credit copiilor de pe bancă, strânşi în jurul lui Vlad Dogaru. Iar tinerii jucători n-au dezamăgit, reuşind să menţină diferenţa la 7-8 puncte, în special graţie preciziei lui Carabulea, care a reuşit o „triplă” şi un coş de sub panou, dar şi datorită rigurozităţii din defensivă, acolo unde au luptat pentru fiecare minge şi nu le-au permis adversarilor să revină pe tabelă.

Chiar şi fără Angel Santana,  forţat de o problemă musculară să rămână pe margine, Burlacu, Tudor şi Szijarto s-au întors pe parchet la 23-29, iar „căpitanul” a înscris rapid două coşuri de la mare distanţă pentru un 23-35 liniştitor. Levi a împărţit două libere, iar la pauza mare s-a intrat cu 23-36. Fără prea multe comentarii.

Repriza secundă a debutat cu gazdele forţând revenirea, fostul „căpitan” al CSM-ului, Vlad Dumitrescu (20 puncte) şi Virgil Căruţaşu (6) încercând să reechilibreze disputa. N-au reuşit decât să aducă Voluntariul la 6 puncte în spate (38-44, minutul 26), pentru că, imediat, Szijarto, cu o „triplă”, şi Dogaru, pe pătrundere, au făcut 40-49. Burlacu a băgat, şi el, două „libere”, Adi Tudor a marcat de la distanţă, aşa că toată munca amfitrionilor din sfertul al treilea s-a risipit rapid, ultima parte a meciului începând de la aceeaşi diferenţă de 13 puncte, consemnată şi la pauză (41-54).

La reluare, au venit alte cinci puncte în contul echipei noastre, după o nouă „triplă” a lui Carabulea şi două „libere” ale lui Burlacu, scorul de pe tabelă, 42-59, provocând un nou time-out al gazdelor (32). Iar CSM-ul s-a întors cu „copiii” pe parchet, formula Vrabie – Scărlătescu – Dragomir – Carabulea – Crăciun având misiunea de a consuma eficient câteva minute. Artileria uşoară s-a descurcat din nou bine, emoţiile inerente fiind compensate de o risipă de energie şi o dorinţă de afirmare care au impresionat. Evident, adversarii au încercat să profite şi să revină în meci, plusul de experienţă aducându-i la zece puncte în spate (49-59), dar apariţia tridentului Burlacu – Tudor – Szijarto, după o scurtă odihnă, avea să le spulbere orice speranţe. S-a făcut imediat 49-67 (Tudor – 5, Burlacu – 2 şi Carabulea – 1), aşa că ultimele minute au fost tot ale tinerilor din lot, Vrabie, Dumitru, Crăciun, Scărlătescu şi Dragomir fiind trimişi din nou pe parchet, iar ultimii doi profitând pentru a înscrie primele lor puncte în Liga I.

A fost 72-60 la finalul confruntării, iar băieţii noştri aşteaptă cu optimism debutul în Sala „Olimpia”, programat la finalul săptămânii următoare, în compania formaţiei secunde a celor de la BC Mureş. Ziua şi ora partidei urmează să fie stabilite şi anunţate pe site.

În partida de astăzi, pentru CSM Ploieşti au evoluat: Burlacu (22, 3×3), Tudor (17, 2×3), Carabulea (9, 2×3), Santana (6, 2×3), C. Dumitru (4), Szijarto (4), Dogaru (4), Crăciun (4), Dragomir (1), Scărlătescu (1), Stanoilovici şi Vrabie.