Doar portarii n-au marcat!

Handbalistele de la CSM Ploieşti au făcut un nou meci bun în Sala Sporturilor Olimpia, reuşind să se impună, în această seară, fără emoţii, în faţa tinerelor jucătoare de la „U”-Alexandrion Cluj-Napoca. A fost 35-21 la final, după 19-10 la pauză, la capătul unei partidei în care fetele noastre s-au desprins rapid şi i-au permis antrenorului Neven Hrupec să folosească mai mult „aripa tânără” din lot, care a răspuns convingător, cu goluri şi handbal de calitate.

Oaspetele au început curajos, au condus cu 2-1, dar au ratat un „7 metri” cu care puteau conduce cu 3-2 şi imediat au fost pedepsite, CSM-ul marcând de două ori. Carmen Amariei a cerut rapid time-out, simţind că echilibrul se poate rupe brusc, dar, după ce elevele sale au egalat la 4, terenul s-a înclinat decisiv în favoarea ploieştencelor: s-a făcut 7-4, apoi 7-5 şi, după alte patru goluri ale CSM-ului, 11-5 (minutul 15). După 12-6, Clujul a mai zvâcnit o dată şi a strâns la 12-8, dar o nouă serie de goluri ale fetelor noastre, de data asta cinci consecutive, a lămurit soarta celor trei puncte. La 17-8, Neven Hrupec a început să ruleze lotul, iar prima care a profitat a fost Alla Sheiko, autoare a două goluri în finalul reprizei, cu care s-a şi stabilit scorul de la pauză: 19-10.

Repriza secundă a semănat cu un meci de antrenament, diferenţa crescând constant chiar dacă antrenorul echipei noastre a încercat diverse formule în special în faza de atac. Rând pe rând, au apărut pe teren şi tinerele Boştină, Caraşol sau Mitrescu, îmbucurător fiind faptul că toate şi-au adus contribuţia la victoria din această seară cu câte un gol. De altfel, toate cele 13 jucătoare de câmp folosite de Neven Hrupec au reuşit să înscrie măcar o dată în partida de astăzi, performanţă notabilă şi bună pentru moralul echipei înaintea ultimei părţi a sezonului, în care se doreşte revenirea între primele cinci echipe ale campionatului. A fost, până la urmă, 35-21 pentru CSM Ploieşti, care reuşeşte, astfel, să pună presiune pe formaţiile din faţa sa, anunţând un final de sezon în care va încerca să urce măcar un loc în ierarhia Ligii Naţionale.

Deocamdată, campionatul se întrerupe pentru o lună, aşa că staff-ul tehnic al echipei noastre le-a oferit fetelor o scurtă vacanţă, următorul antrenament fiind programat marţi, 8 martie.

 

Alexandra Caraşol, cadou la împlinirea a 20 de ani!

 

Meciul de astăzi a fost unul special pentru extrema stângă a echipei noastre, Alexandra Caraşol, care a „schimbat prefixul”, împlinind 20 de ani. Antrenorul Neven Hrupec i-a făcut cadou… 10 minute de joc, introducând-o pe teren în minutul 50, iar Alexandra a reuşit, la rându-i, să-şi facă singură un cadou, înscriind, în minutul 55, primul său gol în Liga Naţională. La mulţi ani, Alexandra!

 

Sprijin pentru Adriana Iliescu

 

Cu prilejul partidei din această seară, CSM Ploieşti a organizat şi o acţiune de strângere de fonduri pentru tânăra Adriana Iliescu, o handbalistă în vârstă de 23 de ani care a evoluat pentru echipa de amatoare Victoria Bucureşti. Ea se confruntă cu o gravă problemă medicală şi are nevoie de o sumă mare de bani pentru a fi supusă unei operaţii în Germania, astfel că spectatorii prezenţi la partida cu Universitatea Cluj au putut dona bani prin intermediul unei urne instalate la intrarea în Sala Sporturilor Olimpia. După meci, urna cu banii adunaţi a ajuns în posesia fetelor de la CSM Ploieşti, care au contribuit, la rându-le, cu diverse sume, iar luni, „căpitanul” echipei, Mihaela Tivadar, va face o depunere într-unul din conturile deschise pe numele Adrianei Iliescu.

Cei care vor să o ajute pe Adriana pot face donaţii în următoarele conturi:

 

ILIESCU ELENA ADRIANA

RO57INGB0000999902831218 ING lei

RO48INGB0000999905663489 ING euro

RO06BRDE445SV75564974450 BRD lei

 

 

CSM Ploieşti – „U”-Alexandrion Cluj-Napoca 35-21 (19-10)

 

Sala: „Olimpia”. Spectatori: 800.

CSM Ploieşti: Tatalovic – Florea (2 goluri), Dmitrovic (9, 1 din „7 metri”), Tivadar (2), Burtea-Shutska (2), N. Tudor (6), Farcău (3). Au mai jucat: E. Şerban, A. Dumitru – Chiricuţă (2 goluri, 1 din „7 metri”), Balaban Curtean (1), Vasilescu (2), Sheiko (3), Boştină (1), Caraşol (1), Mitrescu (1). Antrenor: Neven Hrupec.

„U”-Alexandrion: Măzăreanu – Boian (2 goluri), L. Popa (2), Tetean (1), Chintoan (2), I. Ivan (3), Vălean (1). Au mai jucat: Enache, Prodan – Laslo (4, 2 din „7 metri”), Dindiligan (1, 1 din „7 metri”), Biriş (3), Severin (1, 1 din „7 metri”), Vasiliu, Cînţa. Antrenor: Carmen Amariei.

Arbitri: Tiberiu Dobre (Bucureşti) şi Mihai Potîrniche (Buzău).

Observator FRH: Viorel Vicea (Bucureşti).

 

Statisticile partidei

Aruncări de la „7 metri”: 2/0 ratate – 5/1 ratată (Tetean).

Eliminări „2 minute”: 4 (Burtea-Shutska, Florea, Tudor – 2) – 2 (I. Ivan – 2).

Leave a Reply

Your email address will not be published.