Box: Fabian Stroe, campion naţional de juniori al categoriei „48 kg”!

Box: Fabian Stroe, campion naţional de juniori al categoriei „48 kg”!

Secţia de box a CSM Ploieşti se poată lăuda, la finalul acestei săptămâni, cu un nou campion naţional, Fabian Stroe fiind cel care a urcat pe prima treaptă a podiumului cu prilejul Campionatelor Naţionale de Box pentru Juniori, de la Brăila.

Sportivul pregătit de Titi Tudor şi Adrian Pîrlogea a cucerit medalia de aur a categoriei „48 kg” după trei victorii consecutive obţinute în această săptămână, toate la puncte, cu 5-0: în primul tur a trecut de Florin Petrişor Petrea (CSM Bacău), apoi, în semifinale, l-a învins pe Adrian Daniel Fleşeriu (Sibiu), pentru ca, astăzi, în finală, să câştige în faţa lui Alberto Alexandru Borlan (Călăraşi). Component al lotului naţional, Fabian Stroe a fost medaliat cu aur, în luna iunie, tot la Brăila, la Cupa României pentru juniori, iar în luna septembrie a reprezentat România la Campionatul European de Juniori, din Italia.

Performanţei reuşite de Fabian i se adaugă o medalie de bronz obţinută de Daniel Sebastian Gheorghe la categoria „57 kg” după un parcurs mai dificil, cu patru meciuri disputate. Ploieşteanul a trecut, pe rând, de Mark Gabor (Regaz) prin RSC în prima repriză, apoi de Denis Mihai Fieraru la puncte, 5-0, şi de Sorin Adrian Mayer (Olimpia Bucureşti), tot la puncte, 5-0, pentru ca, în semifinale, să fie învins, la puncte, cu 4-1, de Florin Căldărariu (Târgu Jiu).

Ceilalţi patru sportivi înscrişi în competiţia de la Brăila de CSM Ploieşti au obţinut următoarele rezultate:

Mario Gheorghe (57 kg)

Turul 1, victorie la Valentin Orăşanu (Brăila), la puncte, 5-0

Turul 2, învins de Florin Căldărariu (Târgu Jiu), la puncte, 5-0

Cristian Ştefan Gogu (57 kg)

Turul 1, neprezentare la meciul cu David Alexandru Horja (CS 2 Baia Mare)

Andrei Iustin Radu (63 kg)

Turul 1, învins de Bogdan Alexandru Preda (Slatina), prin RSC în Repriza 1

Liviu Alexandru Marin (80 kg)

Turul 1, învins de Florentin Denis Canciu (Metrom), la puncte, 5-0