Debut pozitiv de sezon pentru echipa de baschet fete „U18” a clubului!

Debut pozitiv de sezon pentru echipa de baschet fete „U18” a clubului!

Echipa de baschet fete U18 a CSM Ploieşti a debutat, în acest weekend, în ediţia de campionat 2022-2023, odată cu participarea la primul turneu al sezonului. Fetele pregătite de Loredana Munteanu şi Corina Savu au jucat în Capitală în turneul găzduit de sala de sport a Colegiului Naţional „Iulia Haşdeu”, din Bucureşti, şi au reuşit un bilanţ de două victorii şi o înfrângere.

CSM Ploieşti a pierdut, vineri, meciul de debut cu ACS Dan Dacian Bucureşti, scor 57-62, apoi a câştigat, ieri şi astăzi, confruntările cu CSŞ Nr. 4 Champions Bucureşti, scor 65-42, şi Sportul Studenţesc Bucureşti, scor 49-47.

Format exclusiv din junioare „U17”, lotul folosit de Loredana Munteanu şi Corina Savu în acest prim turneu a fost următorul: Andreea Dumitru, Daria Iordăchescu, Andrada Dulhaz, Alexia Apostolache, Alexia Dedu, Natalia Belhamra, Cristina Grigore, Dariana Păuşan, Cătălina Pîrvan, Daria Tănase, Agnes Zane, Karina Munteanu, Olivia Sandu şi Ioana Savu.

Campionatul feminin U18 are la start 10 formaţii, care se vor întâlni tur-retur cu prilejul mai multor turnee, după care primele 6 sau 8 (o decizie se va lua la începutul anului viitor, în funcţie şi de organizarea campionatului U17, pentru că majoritatea echipelor folosesc loturi similare în cele două competiţii) se vor califica pentru Turneul Final.

Turneul al doilea este programat în luna decembrie, însă CSM Ploieşti va sta atunci, astfel că următoarele meciuri oficiale ale fetelor noastre vor fi abia în 2023, în cadrul Turneului 3, în care le vor întâlni pe CSŞ Gloria Arad şi CSU Politehnica Timişoara.