Handbaliştii de la CSM Ploieşti, în vederile loturilor naţionale de cadeţi ale României!

Handbaliştii de la CSM Ploieşti, în vederile loturilor naţionale de cadeţi ale României!

Mai mulţi sportivi ai grupelor de juniori 3 sunt, în această perioadă, în vederile Federaţiei Române de Handbal, care lucrează la constituirea loturilor naţionale de cadeţi – băieţi şi fete.

La nivel masculin, lotul s-a conturat deja în urma unor trialuri ce au avut loc la finalul lunii august, zilele acestea desfăşurându-se, deja, o acţiune a micilor „tricolori”. Astfel, doi dintre sportivii antrenaţi de Ramona Ştefan, portarul Andrei Pop şi pivotul Gabriel Roşu, au fost convocaţi în perioada 29 septembrie – 2 octombrie pentru un turneu internaţional ce a avut loc la Chişinău, unde selecţionata condusă de Ionuţ Tiţa şi Ionuţ Roua a reuşit să ocupe locul al 3-lea.

La trialul organizat de Federaţia Română de Handbal la finalul lunii august, CSM Ploieşti a fost reprezentat, alături de cei doi selecţionaţi, de Alexandru Popescu, Mihai Costache şi Mihai Duţă.

În schimb, la nivel feminin, la finalul lunii septembrie s-a parcurs faza trialurilor, şase componente ale echipei de junioare 3 a CSM Ploieşti fiind prezente la acţiunile organizate de Federaţia Română de Handbal şi coordonate de Steluţa Luca şi Elena Moise: Elena Coşerea-Pîtiu, Bianca Nicolae, Daria Radu, Delia Roşu, Maria Ioniţă şi Alexandra Florea. Primele trei, componente ale Centrului Naţional de Excelenţă de la Sfântu Gheorghe, au participat la acţiunea din 23 septembrie, de la Sfântu Gheorghe, iar ultimele trei eu fost prezente la selecţia desfăşurată miercuri, 28 septembrie, la Bucureşti.

Fetelor pregătite la club de Geta Opincariu şi Cristi Roşu nu le rămâne acum decât să aştepte eventualele convocări, o primă acţiune a lotului naţional feminin de cadete fiind planificate la sfârşitul acestei luni.