CSO Voluntari, câştigătoarea primei ediţii a Cupei „CSM Petrolul Ploieşti”!

CSO Voluntari, câştigătoarea primei ediţii a Cupei „CSM Petrolul Ploieşti”!

Trofeul pus la bătaie cu prilejul primei ediţii a Cupei „CSM Petrolul Ploieşti” merge în vitrina celor de la CSO Voluntari, în faţa cărora am pierdut, în această seară, finala mare a competiţiei cu scorul de 75-63 (18-12, 23-20, 14-14, 20-17). Mai avansaţi din punct de vedere al pregătirii pentru noul sezon, care, în cazul lor, începe chiar săptămâna viitoare, cu prilejul turneului de la Skopje, din preliminariile Basketball Champions League, ilfovenii au învăţat din amicalul recent de la Ploieşti şi, cu excepţia primelor minute, au condus permanent pe tabelă.

Faţă de testul în care s-au impus pe „sirenă”, 90-89, oaspeţii i-au avut la dispoziţie şi pe cei trei jucători români reveniţi de la echipa naţională, Torok, Tohătan şi Vida, în timp ce la noi a lipsit unul dintre românii importanţi din lot, Christian Chiţu, convocat la naţionala U23 de „3×3”.

CSM Petrolul a început mai bine, a condus în primele minute, dar Voluntariul a revenit rapid şi, o dată ce a trecut în avantaj, a ştiut să păstreze distanţa de pe tabelă în marja a 10 puncte. A contat şi faptul că ploieştenii au avut o zi mizerabilă la aruncările de la distanţă, 2/21 pentru un procentaj de… 9.5%, performanţa ofensivă per ansamblu, concretizată în numai 63 de puncte, fiind mult sub posibilităţi, aşa că victoria oaspeţilor s-a conturat firesc şi absolut meritat.

Antrenorul Mihai Popa i-a folosit în această seară pe: Brkic (19 puncte), Mitchell (14), Funderburk (10), Misters (9, 1×3), B. Popa (5, 1×3), O. Popa Calotă (4), Sekulovic (2), Milin, C. Dinu şi Od. Iancu.

În finala mică a competiţiei Dinamo a trecut de Steaua cu scorul de 71-65 (17-10, 24-18, 18-10, 12-17).

Galerie foto: