CSM Petrolul Ploieşti – continuăm împreună: de 3 X Popa + Christian Chiţu!

CSM Petrolul Ploieşti – continuăm împreună: de 3 X Popa + Christian Chiţu!

După o binemeritată vacanţă, venită la finalul unul sezon bun pentru o nou-promovată, soldat cu clasarea pe locul al 9-lea al ierarhiei Ligi Naţionale, oficialii echipei de baschet seniori ai CSM Petrolul Ploieşti au făcut primii paşi în conturarea lotului pentru ediţia de campionat 2022-2023.

Iar pentru aceasta, primul demers a vizat semnarea unei noi înţelegeri cu antrenorul Mihai Popa, cu care s-a ajuns rapid la un acord valabil pentru sezonul următor. Apoi, la fel ca la mai toate echipele, ţinându-se cont de noile reguli impuse de Federaţia Română de Baschet privind utilizarea jucătorilor autohtoni în sezonul 2022-2023 (doi baschetbalişti români permanent pe durata primei reprize şi unul în partea secundă a meciului), au fost demarate negocieri cu sportivii români.

Drept urmare s-a ajuns la înţelegeri cu trei dintre jucătorii autohtoni importanţi în sezonul trecut, Octavian Popa Calotă (37 ani), Christian Radu Chiţu (va împlini 23 ani pe 2 august) şi Bogdan Ştefan Popa (26 ani), urmând să evolueze şi în ediţia de campionat 2022-2023 în galben-albastru.

Contractele intră în vigoare la mijlocul lunii august, atunci când se preconizează să aibă loc şi reunirea lotului.

Pe lângă aceştia, se va miza în continuare pe tinerii crescuţi de club, Codruţ Dinu (15 ani), George Angelian (15 ani), Robert Pătraru (15 ani), Odysseas Iancu (19 ani) şi Mihai Comănescu (19 ani), dintre care primii patru au şi debutat în sezonul trecut pentru echipa de seniori, urmând să facă parte în continuare din lotul pregătit de Mihai Popa.

„Ne pregătim pentru un sezon mult mai dificil decât cel precedent, iar strategia adoptată a fost aceea de a ne asigura, ca mai toate cluburile din Liga Naţională, un nucleu de jucători români absolut necesar în condiţiile noului regulament al primei ligi. După ce am semnat un nou contract cu antrenorul Mihai Popa, absolut meritat, cred eu, după un prim sezon încheiat aproape de play-off, am reuşit să-i păstrăm pe Octavian Popa Calotă, Christian Chiţu şi Bogdan Popa, care, alături de copiii crescuţi de noi, ce ne-au arătat în sezonul trecut că pot fi soluţii chiar şi la nivel de seniori, vor reprezenta soluţiile pentru numărul de jucători autohtoni impus de regulament. Lucrăm acum la identificarea celor mai bune soluţii pentru a alege jucătorii străini, demers în care sperăm să primim sprijin şi din partea unor firme importante din Ploieşti, cu care suntem în discuţii pentru îmbunătăţirea bugetului secţiei de baschet. Am fost aproape de play-off în sezonul trecut, în primul an de la promovare, iar anul acesta ne dorim mai mult chiar dacă, aşa cum citeam recent într-o postare a antrenorului echipei naţionale de baschet a României, Dragan Petricevic, sunt 7-8 echipe în Liga Naţională care au anunţat bugete între 1,2 şi 2,5 milioane de euro. Pe de altă parte, ne-am bucurat că am reuşit, de la meci la meci, să aducem tot mai mullţi ploieşteni în tribunele Sălii Olimpia, că a revenit acea emulaţie de care aveam nevoie în rândul copiilor şi că aceştia, sunt sigur, abia aşteaptă să vadă noua echipă CSM Petrolul Ploieşti şi să vină la sală pentru a o susţine. Totodată, vrem să mai facem câteva grupe de copii, pentru că avem solicitări foarte multe şi asta nu poate decât să ne bucure. Până la urmă, acesta este scopul principal al echipei de seniori: să reprezinte ţelul pentru aceşti copii care vin în weekend la sală, îi văd pe cei mari şi vor să fie ca ei!”, a declarat coordonatorul secţiei de baschet a clubului, Ionuţ Ivan, precizând şi că echipa de seniori va fi prezentă mai mult în şcoli, la orele de sport, pentru a sta de vorbă cu elevii, pentru a le răspunde la întrebări şi a-i atrage spre sport.