Trei handbalişti ai clubului, convocaţi la echipele naţionale „U16” ale României!

Trei handbalişti ai clubului, convocaţi la echipele naţionale „U16” ale României!

Trei dintre sportivii secţiei de handbal a CSM Ploieşti, portarii Bianca Voicilă şi Denis Ştefan, componenţi ai echipelor de juniori 2, şi extrema stângă Alexia Niţă, care a evoluat atât la junioare 2, cât şi la junioare 3 în ultimul sezon, au primit convocări la echipele naţionale ale României.

Primii doi fac parte din echipele de Beach Handbal “U16”, iar Alexia Niţă este deja o obişnuită a lotului national de cadete, care se pregăteşte pentru “European Open Women U16”, de la Goteborg (4-8 iulie 2022).

Bianca Voicilă şi Denis Ştefan trebuie să se prezinte sâmbătă, la Timişoara, pentru un stagiu de pregătire centralizată pe care cele două “naţionale”, feminină şi masculină, îl vor efectua în perspectiva participării la Campionatul European de Beach Handbal de luna viitoare. Cantonamentul va dura o săptămână şi are în program jocuri de verificare în compania reprezentativelor similare ale Franţei.

Echipa naţională feminină “U16” este pregătită de Adrian Georgescu, iar cea masculină îl are ca responsabil tehnic pe Mihai Rohozneanu.

Campionatul European de Beach Handbal va avea loc în perioada 7-10 iulie, la Praga, oraş ales de Federaţia Europeană de Handbal să înlocuiască varianta Moscova, după ce Rusia a fost suspendată din toate competiţiile.

Alexia Niţă merge la Comăneşti, acolo unde echipa naţională de cadete a României pregăteşte participarea la “European Open Women U16”, competiţie programată în perioada 4-8 iulie, la Goteborg. Antrenorii Marius Dănuleţ, Mihaela Ciobotaru şi Eugen Ciulei au convocat un lot lărgit alcătuit din 21 de jucătoare, dintre care 16 vor face deplasarea în Suedia.

La club, Bianca şi Alexia sunt pregătite de Geta Opincariu şi Cristi Roşu, iar Denis, de Ramona Ştefan.