Sportivii ce au reprezentat România la Gimnaziadă, premiaţi de Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu!

Sportivii ce au reprezentat România la Gimnaziadă, premiaţi de Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu!

În această după-amiază, Ministerul Educaţiei a organizat, în aula Bibliotecii Centrale Universitare Carol I, din Bucureşti, o festivitate de premiere a sportivilor care au reprezentat România la cea de-a XIX-a ediţie a Gimnazadei de Vară, desfăşurată în perioada 14-22 mai în Normandia, Franţa.

Ministrul Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu, le-a oferit diplome sportivilor şi antrenorilor care au făcut parte din delegaţia „tricoloră”, ocupanţii locurilor 1-6 primind diplome de excelenţă, iar ceilalţi, diplome de participare.

CSM Ploieşti a avut 11 reprezentanţi în delegaţia României de la Gimnaziadă, dintre care opt sportivi şi trei antrenori, aceştia reuşind să contribuie la bilanţul ţării noastre cu o medalie de argint (Rareş Arsenie la „+90 kg”) şi una de bronz (Vanessa Tolea la „57 kg”) la judo, un loc 6 la cerc (Sabina Enache) – gimnastică ritmică şi un loc 6 în competiţia feminină de baschet 3×3, din echipă făcând parte Daria Iordăchescu, Karina Munteanu şi Daria Tănase.

În echipa masculină de baschet 3×3, care nu a trecut de faza grupelor preliminare, s-au regăsit George Angelian şi Robert Pătraru.

Cele două echipe de baschet au fost antrenate de Loredana Munteanu şi Robert Munteanu, iar Sabina Enache a fost însoţită în Franţa de Liliana Băescu, antrenor coordonator al secţiei de gimnastică ritmică a CSM Ploieşti.

La festivitatea de astăzi nu au putut fi prezenţi cei doi sportivi ai clubului care au urcat pe podium la gimnaziadă, Rareş Arsenie şi Vanessa Tolea, care au absentat, însă, motivat, ei fiind în pregătire cu loturile naţionale de cadeţi şi juniori, la Cluj-Napoca, respectiv Piteşti, în perspectiva Campionatelor Europene de Judo pentru Cadeţi, ce vor avea loc la sfârşitul acestei luni.

Locaţia aleasă de Ministerul Educaţiei pentru festivitatea de astăzi, Biblioteca Centrală Universitară Carol I, a fost construită între anii 1891 şi 1895 după planurile arhitectului Paul Gottereau, fiind dedicată sărbătoririi a 25 de ani de domnie a Regelui Carol I. Scopul era acela de a găzdui sediul Fundaţiilor Regale şi de a fi un centru cultural în care să fie organizată biblioteca regală. În forma actuală a ajuns după ce, la numai 5 ani de la inaugurare, în 1900, s-a constatat că devenise neîncăpătoare, iar Regele Carol a dispus extinderea acesteia, lucru care s-a petrecut în perioada 1911-1914.

Galerie foto: