Argint şi bronz pentru judoka de la CSM Ploieşti la Gimnaziada ISF din Franţa!

Argint şi bronz pentru judoka de la CSM Ploieşti la Gimnaziada ISF din Franţa!

Astăzi au venit primele medalii din partea reprezentanţilor Clubului Sportiv Municipal Ploieşti la Gimnaziada ISF din Franţa, cei doi sportivi ai secţiei de judo ce fac parte din delegaţia României reuşind să urce pe podiumul de premiere!

Astfel, Rareş Arsenie a cucerit medalia de argint la categoria „+90 kg”, iar Vanessa Tolea a obţinut bronzul la „57 kg”, o categorie cu care nu este prea obişnuită, ea concurând, de obicei, la „52 kg”.

Rareş Arsenie a trecut, pe rând, de Tunahan Tutar (Turcia), Leonardo Villacares (Chile) şi, în semifinală, de Gabriel Santos (Brazilia), însă a avut o misiune cvasi-imposibilă în finala cu spaniolul… Davit Kevlishvili, un sportiv net superior din punct de vedere fizic (a se citi circa 30 de kilograme în plus).

Vanessa Tolea a cucerit bronzul după ce a trecut în primele două tururi de Nomin Dorjpurev (Mongolia) şi Fang Chi Kuo (Taipei), apoi a pierdut în semifinală la Bianca Rosa (Brazilia), sportivă care avea să şi cucerească medalia de aur a categoriei. În meciul pentru medalia de bronz, Vanessa a învins-o pe Meryem Nur Kanbur, din Turcia.

Sportivii sunt pregătiţi la club de Gheorghe Savu (coordonator), Mihai Trandafirescu şi Doru Munteanu.

Calificată, marţi, în finala de la cerc, gimnasta Sabina Enache a concurat, astăzi, la măciuci şi panglică, fără a mai reuşi să acceadă între primele opt sportive la cele două obiecte. Sportiva pregătită de Simona Puiu şi Liliana Băescu a fost notată cu 24.900 la măciuci (locul 11) şi 18.700 la panglică (locul 21), într-o competiţie în care au fost ceva probleme organizatorice din punct de vedere al componenţei brigăzii de arbitri şi, implicit, sistemul de punctaj a fost afectat.

În clasamentul de la individual compus, Sabina Enache (a doua cea mai… tânără gimnastă din concurs) s-a clasat a 13-a, cu un total de 94.450 puncte. Ar fi de remarcat faptul că, într-o ierahie neoficială a sportivelor născute în 2006, ea ar ocupa locul al 3-lea la individual compus.

Finala de la cerc este programată mâine, la ora 11.30, ora României, în Sala „Celine Dumerc” din Rouen. Totodată, Sabina este prima rezervă a finalei de la măciuci şi a doua rezervă în cea de la minge.

În competiţia de baschet 3×3, fetele pregătite de Loredana Munteanu şi Robert Munteanu au încheiat competiţia pe locul al 6-lea, clasare onorabilă în condiţiile în care am avut una dintre cele mai mici medii de vârstă, toate sportivele – Daria Iordăchescu, Daria Tănase şi Karina Munteanu (CSM Ploieşti), plus Greta Nemeş (Sepsi Sfântu Gheorghe) – fiind născute în anul 2006.

Astăzi, în ultima zi a turneului, fetele au câştigat semifinala din zona 5-8 cu Uganda, scor 15-13, pentru ca, în meciul pentru locul al 5-lea, să cedeze în faţa Ucrainei cu 21-9.

Din cauza vremii nefavorabile, meciurile de astăzi nu s-au mai disputat în aer liber, fiind mutate în sală.

Galerie foto: