Campioni cu repetiţie: titlul naţional la baschet masculin „U13” rămâne la Ploieşti!

Campioni cu repetiţie: titlul naţional la baschet masculin „U13” rămâne la Ploieşti!

Echipa de baschet „U13” a CSM Ploieşti a cucerit, pentru al doilea an la rând, titlul de campioană naţională, după ce a câştigat, astăzi, cu 95-70 (26-21, 19-17, 34-14, 16-18), ultimul act al Turneului Final desfăşurat în Sala Sporturilor Olimpia.

O performanţă remarcabilă pentru că, se ştie, în sport e dificil să ajungi sus, dar şi mai dificil este să te menţii, şi conturată după un sezon fără greşeală, cu 23 de victorii în tot atâtea partide disputate, cea mai… strânsă fiind cea din semifinala de ieri, cu ACS Dan Dacian Bucureşti, obţinută la 15 puncte. Aşa cum o spun şi cifrele, ieri a fost făcut, practic, pasul decisiv spre medaliile de aur, finala de astăzi dovedindu-se ceva mai uşoară pentru băieţii pregătiţi de Ionuţ Ivan, atuul moral şi valoric reprezentat de succesul din grupă, 68-31, fiind convertit într-un succes facil, obţinut la o diferenţă de 25 de puncte.

Oradea şi-a făcut lecţiile faţă de partida de joi, care a fost fără istoric, şi a reuşit o primă repriză foarte bună, cedată la doar 7 puncte (38-45), cu totul altceva faţă de scorul de 12-37 consemnat la mijlocul săptămânii după 20 de minute de joc. Numai că „unificarea” formulelor de echipă din primele două sferturi a făcut ca echilibrul să fie rupt definitiv după pauză, parţialul din cea de-a treia secvenţă a jocului, de 34-14, lămurind lucrurile cu mult mai devreme decât şi-ar fi dorit oaspeţii.

Eroii victoriei de astăzi au fost: Roberto Săndulescu (30 puncte), Vlad Borcan (22, 1×3), David Iordăchescu (16), Andrei Nicolae (12), Tudor Mihalea (4), Teodor Mihalea (4), Filip Barbu (4), Rareş Tudorie (2), Alexandru Petre (1), Ciprian Coniac, David Ilie şi Ştefan Dobre. La performanţa din acest an au contribuit şi ceilalţi componenţi ai lotului Darius Coman, Eduard Vasile, Rareş Radu şi Richard Enache.

Festivitatea de premiere a fost oficiată de reprezentanţii Federaţiei Române de Baschet: Constantin Ioan – antrenor coordonator, Ancuţa Stoenescu – şef departament „3×3” şi Şerban Sere – membru în Consiliul Director.

Aşa cum se obişnuieşte la Turneele Finale, Federaţia Română de Baschet a acordat şi premii individuale, stabilind, totodată, şi „cel mai bun 5” al competiţiei. De la CSM Ploieşti, Vlad Borcan a fost coşgheterul turneului, cu 93 de puncte înscrise în 5 partide, performanţă care l-a propulsat şi în „echipa turneului”, alături de colegul lui, David Iordăchescu. „Best five” a fost completat de Horia Păsat (ACS Dan Dacian Bucureşti), Darius Miron (U-BT cluj-Napoca) şi Răzvan Buzguţă (CSM CSU LPS Oradea).

În ceea ce priveşte premiile individuale, „cel mai bun pasator” a fost Alexandru Popovici (ACS Dan Dacian Bucureşti – 13 assist-uri), cel mai bun recuperator a fost considerat Ştefan Boşoancă (ACS Dan Dacian Bucureşti – 66 recuperări), „cel mai de perspectivă jucător” a fost văzut Răzvan Buzguţă (CSM CSU LPS Oradea), iar titlul de MPV i-a revenit, pe baza indicelui de eficienţă, lui Andrei Popa (CSU Ştiinţa Slam Bucureşti).

Rezultatele zilei finale a turneului au fost următoarele:

Meci de clasament – locurile 7-8

CSŞ Târgovişte – ACS Alpha Sport Sibiu 55-67

Meci de clasament – locurile 5-6

ACS StoMart Iaşi – CSU Ştiinţa Slam A Bucureşti 58-75

Finala mică

ACS Dan Dacian Bucureşti – ACS U-BT Cluj-Napoca 74-69

Finala mare

CSM Ploieşti – CSM CSU LPS Oradea 95-70

Galerie foto, CSM Ploieşti – CSM CSU LPS Oradea: