Handbal: Alexia Niţă, „cea mai bună extremă stânga” a Jocurilor Mediteraneene!

Handbal: Alexia Niţă, „cea mai bună extremă stânga” a Jocurilor Mediteraneene!

Handbalista Clubului Sportiv Municipal Ploieşti, Alexia Niţă, a participat în ultima săptămână cu „naţionala” de cadete a României la Jocurile Mediteraneene de la Podgorica (Muntenegru), reuşind să câştige competiţia, dar şi titlul individual de „cea mai bună extremă stângă” a întrecerii!

În Grupa preliminară A, România a trecut cu 20-16 de Spania şi cu 27-16 de Kosovo, după care a pierdut în faţa gazdelor din Muntenegru, cu 20-16. Apoi, în Grupa principală M, „tricolorele” au învins Croaţia cu 21-12 şi Turcia cu 28-12, ajungând să joace în semifinalele de ieri din nou cu Croaţia, în faţa căreia au câştigat ceva mai strâns de această dată, cu 19-16. În această după-amiază, în finala competiţiei, România şi-a luat revanşa în faţa Muntenegrului, de care a dispus cu 20-18.

Totuşi, conform FRH, invocând faptul că România nu face parte din Confederaţia Mediteraneană, organizatorii au acordat locul 1 formaţiei muntenegrene.

„Naţionala” pregătită de Mircea Dănuleţ, Mihaela Cibotariu şi Eugen Ciulei a mai dat golghetera turneului – Teodora Damian, şi „cel mai bun inter stânga” – Ana Şerban.

Alexia Niţă evoluează pe postul de extremă stângă atât pentru echipa de junioare 3, cât şi pentru cea de junioare 2 a clubului, fiind antrenată de Geta Opincariu şi Cristi Roşu.

Galerie foto: