Baschet, Liga Naţională: CSM Petrolul Ploieşti, aproape de o surpriză în faţa campioanei!

Baschet, Liga Naţională: CSM Petrolul Ploieşti, aproape de o surpriză în faţa campioanei!

CSM Petrolul Ploieşti s-a despărţit frumos, în această seară, de fani, reuşind să facă un meci bun în faţa campioanei en-titre a baschetului românesc, U-BT Cluj-Napoca. Chiar dacă a pierdut cu 97-92 (23-25, 26-21, 20-25, 28-21), echipa noastră a jucat de la egal la egal cu o formaţie oaspete prinsă, e drept, între două meciuri extrem de importante susţinute în sferturile de finală ale FIBA Champions League, reuşind să arate că poate oferit un baschet de calitate, aşa cum a făcut-o bună parte din acest prim sezon în Liga Naţională.

Clujul a lăsat impresia că nu a forţat în prima parte a jocului, mai ales că a început bine şi s-a desprins rapid la 8-9 puncte. De la 14-23, însă, n-a mai înscris deloc în ultimele trei minute ale sfertului de debut şi, pe un „run” de 11-0 al CSM-ului, prima secvenţă a partidei s-a încheiat cu scor favorabil elevilor lui Mihai Popa: 25-23! Mihai Silvăşan nu a fost prea calm la prima pauză, iar asta s-a văzut în jocul echipei sale, „U” revenind în faţă, dar fără a putea să se mai desprindă clar. A condus cu 49-46 la pauză, a avut şase puncte avans pe la mijlocul sfertului al 3-lea, 60-54 (minutul 25), însă cam asta a fost diferenţa maximă consemnată până la final.

Băieţii noştri au simţit că se poate mai mult decât o înfrângere onorabilă, au condus în mai multe rânduri şi dacă nu erau câteva mici erori în ultimele două minute, puteam producă o mică surpriză. Am condus cu 90-89, am încasat şase puncte consecutive pentru 90-95, apoi am venit la 92-95 şi pe o minge „furată” de Jordan, Bogan Popa a avut o aruncare de trei puncte ce putea restabili egalitatea cu 21 de secunde înainte de final… Ar fi fost frumos să putem lupta pentru prelungiri cu echipa care domină baschetul românesc în acest moment, însă, chiar şi aşa, publicul a putut vedea baschet de calitate la ultima reprezentaţie oficială a băieţilor în Sala „Olimpia” în acest sezon!

Pentru CSM Petrolul Ploieşti au jucat în această seară: Magdevski (19 puncte, 2×3), Watson (16), B. Popa (15, 3×3), Hammond (13, 2×3), Jordan (13, 1×3), Milin (11), Chiţu (5) şi O. Popa Calotă. Din păcate, Mihailo Sekulovic nu a putut evolua din cauza unei accidentări.

Băieţii noştri vor încheia sezonul 2021-2022 peste două săptămâni, atunci când, în ultima etapă a sezonului regulat, vor juca la BC CSU Sibiu.

Coregrafie specială pregătită de galerie

Fiind ultimul meci de pe teren propriu în acest sezon, galeria echipei de baschet s-a pregătit special cu o coregrafie prin care a ţinut să le mulţumească celor implicaţi pentru evoluţiile din ultimul an, dar şi să transmită un mesaj important: „Pas cu Pas” şi „Treaptă cu Treaptă” au fost bannerele afişate de fani, semn că o clasare la mijlocul ierarhiei la debutul în Liga Naţională este ok, dar şi că şi-ar dori, evident, ca în sezonul viitor să se poată mai mult.

Galerie foto: