Baschet, Liga Naţională: nicio surpriză în deplasarea de la Piteşti!

Baschet, Liga Naţională: nicio surpriză în deplasarea de la Piteşti!

Echipa de baschet seniori a clubului are parte de un final de sezon dezamăgitor, în această seară venind a patra înfrângere consecutivă, în restanţa de la Piteşti, cu FC Argeş. Gazdele confruntării contând pentru etapa a 19-a a Ligii Naţionale s-au impus cu 80-57 (14-18, 23-10, 19-14, 24-15) la capătul unei partide în care ne putem lăuda doar cu începuturile de repriză, pentru că am pornit cu un „run” de 9-0, iar, după pauză, am avut un 6-0 ce părea să ne readucă în meci.

De fiecare dată, însă, nu a fost suficient pentru a pune în pericol victoria unei echipe gazdă mult mai inspirată în atac, ale cărei procentaje superioare aveau să facă, practic, diferenţa. În timp ce FC Argeş a fost la 68% la „2 puncte” şi la 40% la „3 puncte”, noi am avut, la aceleaşi capitole, doar 44%, respectiv 20%, raportul de la „libere” fiind neglijabil în condiţiile în care am beneficiat doar de patru astfel de aruncări, dintre care trei transformate.

Aşa stând lucrurile, victoria gazdelor a fost indiscutabilă, mai dezamăgitor fiind modul în care multe faze au fost tratate de elevii lui Mihai Popa atât în atac, cât şi în apărare, reducerea considerabilă a şanselor de la prinde play-off-ul după ultimele înfrângeri transformând echipa într-un sparring-partner pentru adversari, oricare ar fi ei. Iar vineri, de la ora 17.00, în Sala „Olimpia” vine campioana U-BT Cluj-Napoca, pentru ceea ce va fi ultima apariţie a CSM Petrolul Ploieşti în faţa suporterilor proprii în acest sezon!

La Piteşti, au evoluat: Magdevski (17 puncte, 2×3), Milin (15, 1×3), Hammond (10), Chiţu (5, 1×3), Watson (4), Sekulovic (2), Jordan (2), Negoiţescu (2), B. Popa, O. Popa Calotă şi C. Dinu.

Foto: facebook/fcargesbasketball